Mullu nii Eesti meistritiitli kui Evald Tipneri karika võitnud Levadia alistas teisipäeval 1/16-finaalis Saue JK Laagri meeskonna 5:0, kuid üsna ilmselt ei saa Eesti esiklubi võitlust trofee kaitsmise nimel jätkata.

Eesti jalgpalliliit teatas, et Evald Tipneri karikavõistluste teisipäevases 1/16-finaalmängu kohtumises Tallinna FC Levadia - Saue JK Laagri osales Levadia koosseisus ülesandmata mängija Magnar Vainumäe. Mängutulemus tühistati ja kohtumise tulemuseks jääb -:0 Saue JK Laagri kasuks. 1/8-finaalis kohtub Saue JK Laagri võõrsil Tallinna FC Floraga.

Nimelt tõi Levadia peatreener Marko Kristal teise poolaja alguses vahetusest väljakule Magnar Vainumäe, keda aga ei tohtinud kasutada. Ka jalgpalliliidu protokollis on number 27 järel märge: "ülesandmata mängija".

"Juhend lubab karikavõistlustel kasutada neid mängijaid, kellel on õigus selles võistkonnas mängida meistrivõistlustel. Kuna Vainumäe on registreeritud Levadia III võistkonda, siis ta meistrivõistlustel Levadia esindusmeeskonna eest mängida ei saa," selgitas Eesti Jalgpalli Liidu infojuht Mihkel Uiboleht.

Ta lisas: "Kui protokoll jõuab jalgpalliliitu, siis kontrollib selle üle võistluste osakonna töötaja, pärast mida on tegemist ametliku protokolliga ning mängutulemus või selle tühistamine saab kinnituse."

Ehkki ametlik kinnitus on seega veel saabumata, on üsna ilmne, et ees ootab tulemuse tühistamine ehk Levadiale -:0 kaotuse määramine.

16-aastane Vainumäe on tänavu Levadiat esindanud nii esiliigas kui Eliitliigas, ta kuulub ka Eesti U17 koondisse.