"Mainisime koosolekul Pulleritsu ka ära. Mõned mehed peavad ikka jooksma ka, et Lõuna-Eestis kõigil süda rahul oleks," naljatles Voolaid, pidades silmas Postimehe ajakirjaniku Priit Pulleritsu suvel tehtud torget Eesti koondislaste jooksuvormi kohta.

"Vaat siis, kui Eesti jalgpallikoondise mehed lähevad ja jooksevad mu aja ümber kas Tartu jooksumaratonil või 10 km distantsil (36 minuti lõppu), siis saame millestki hakata üldse rääkima. Kui nad seda ei suuda, siis alustagu esmalt elementaarsete puuduste kõrvaldamisega oma ettevalmistuses, enne kui lähevad Saksamaa vastu mängima," ärples Pullerits oma blogis.

Tõsisemal toonil jätkates avaldas Voolaid, et Eesti ei lähe homme ainult pikka palli ette lööma ja kontrarünnakutest oma võimalusi otsima, vaid nagu hiljutine mäng Hollandiga tõestas, on tema hoolealused võimelised ka pikemalt rünnakut üles ehitama.

"Selge see, et nad on suurte jõududega meie väljakupoolel ja kuskil oma poole peal me palli rohkem võitma hakkame. Keskväljakut ja enda väljakupoolt nad naljalt ära ei anna. Peame otsustama, millal anda pikk, keskmine, lühike või üldse tagasisööt, millal kolme söödu järel lahendus leida või millal võtta julgus, et ka seitsmes-kaheksas sööt ära teha. Päris nii ka ei saa, et sisendan neile, et lööge 45 palli ette, küll 46-ndaga midagi tuleb. Mina annan neile teatud juhised, kuidas ma ootan, et mängitaks. Lõplikud otsused teevad ikkagi mängijad," rääkis ta.

Voolaidi eelkäijale Martin Reimile sai saatuslikuks just mäng Saksamaaga, mis Mainzis kaotati 0:8. Voolaid tõdes, et "kolakate" eest pole ükski treener kaitstud, kuid ta teeb kõik endast oleneva, et homne mäng nii nukralt ei lõppeks.

"Martin ei läinud sinna 0:8 kaotama. Me ei tea päriselt, kas just Saksamaa mäng sai talle saatuslikuks. Sellised protsessid on tavaliselt pika vinnaga. Iga treener teab, et suured kaotused tõstavad fännide pahameelt ja meediakära - see on spordis normaalne ja nii peabki olema. Töötame selle nimel, et leida mängijatega võimalikud lahendused, et sellised asjad ei juhtuks. Mõnikord näed südamerahuks, et ka tippudel juhtuvad," osutas Voolaid Müncheni Bayerni 7:2 võidule Meistrite liigas Tottenhami üle.

"Ma ei poe selle taha, aga see näitab, et me pole selle eest alati kaitstud. Kõigile satub keerulisemaid hetki ja paremaid päevi. Kui Martin võitis suuri mänge, kas siis rahvas võttis ta lennujaamas õlgadele ja kandis koju Viimsisse ja ütles: "Kõva mees, lõite Horvaatia pikali!"? Plaksutati ja karjuti paar korda "hurraa", aga tuli Saksmaa ja taoti kohe maa alla. See tasakaal võiks ka paigas olla."

Mets jääb keskkaitsesse

Homse algkoosseisu osas Voolaid palju kaarte ei avanud. Küll aga kinnitas ta, et näeb Karol Metsal kohta keskkaitses nagu ka neljapäeval Valgevene vastu, mitte kaitsva poolkaitsjana, kus ta Reimi käe all enamasti mängis. "Võin kinnitada, et näen keskväljal häid uusi tuuli ja mingis mõttes ka vanu tuuli. Võibolla saame Karoli ümber ehitada viimasel ajal mitte nii kindlat kaitseliini. Hoiaks ta pigem seal. See, mis ta Valgevenes näitas, oli väga hea," sõnas peatreener.

Saksamaa ajakirjanikke huvitas, kas homne mäng saab Voolaidi jaoks olema karjääri suurim lahing ning kus näeb ta võimalusi vastast üllatada. "Muidugi on see suur mäng, aga loodan, et suuremad alles tulevad. Eesti on varasematel aastatel kodus väga häid mänge teinud, isegi unistuste võite saanud, ma ütleks - Serbia, Uruguai... Jah, need olid keerulistes oludes saadud võidud, aga meil on siin hea ajalugu taga. Loodan ja usun südamest, et ühel päeval võib see korduda. Miks mitte ei võiks me homme jalgpallimaailmale üllatuse ja oma fännidele häid emotsioone pakkuda," rääkis Voolaid inglise keeles.

Eesti - Saksamaa EM-valikmäng algab homme kell 21.45. Delfi vahendab mängu käiku tekstipõhises otseülekandes.