Sellest tulenevalt ei ole üllatav et kuigi homme õhtul kell 19.00 võõrustab Eesti jalgpallikoondis Sergei Pareiko lahkumismängus just Saint Kitts ja Nevist, tulevad sisuliselt kõik vutifännid staadionile teadmata, mida vastane endast reaalselt kujutada võiks.

See ei ole ka imekspandav - nimelt on Eesti homne vastane seni Euroopa vastastega pidanud vaid ühe mängu. Sedagi alles eelmisel neljapäeval Andorraga, kui kääbusriik võõral väljakul 1:0 alistati. Samuti elab ligi 260 ruutkilomeetri suuruses riigis vaid 55 000 elanikku, mistõttu ongi keeruline end maailmakaardile mängida. Ollakse ju oma pindalalt vaid pisut suuremad kui Muhu saar (198 ruutkilomeetrit), samuti elab kahel saarel vähem elanikke kui näiteks Narvas.

Kiired ja atleetlikud ründajad

Eelmainitud mäng Andorraga näitas aga, et FIFA edetabeli 101. jalgpallikoondis, kelle mängijad pallivad lisaks kodumaale ka Trinidad ja Tobago, Inglismaa, USA, Filipiinide ja El Salvadori liigades, midagi lihtsalt Euroopasse andma ei tulnud.

FIFA edetabeli valguses olgu siiski veel öeldud, et näiteks 2013. aastal paikneti veel 149. tabelireal - viimatine tõus on tulnud eelkõige selle pealt, et kohtutud on peamiselt riikidega, kelle tabelipositsioon teise saja keskpaika või koguni lõppu jääb.
Harrison Panayioutou U-21 Premier League'i kuu parima mängija auhinnaga, Leicester City esindusmeeskonda tal veel murda pole õnnestunud
Tulles tagasi aga Andorra mängu juurde, siis näitas Narvast väiksema elanikkonnaga riigi rahvusmeeskond, et vähemalt Euroopa väikejõu vastu suudavad nad kiirete kontrarünnakutega nõelata küll. Nende trumbiks on kiired ja atleetlikud ründajad, kellega Andorra kaitsjatel kuidagi võidu joosta ei õnnestunud. Ühest säärasest kaitse eksimusest ja ründaja Devaughn Elliotti kiirest ärajooksut Saint Kitts ja Nevis oma võidu ka ära võttis.

Siiski tõestas mäng Andorra la Vellas ka seda, et eksootilisel koondisel on mitmeid silmnähtavaid puudujääke. Ühest küljest mängis siin kindlasti oma rolli Euroopa ajavahe ja kliimaga harjumine, aga fakt on see, et neljapäevase kohtumise edenedes hakkas mängu aina enam domineerima Andorra.

Vaid paarikümne minutiga oli selge, kust vastast nõelata saaks - esiteks on nende murekoht väravavaht Julani Archibald, kes kõrgete pallide püüdmisel tihti hätta jäi. Lisaks oli ta tõsiselt ebakindel jalaga mängus, lüües Andorra kõrge surve puhul palli kas selgelt auti või otse mõne vastasmängija jalale.

Taktikaline ebakindlus

Nagu Saint Kitts ja Nevise-laadselt koondiselt ka pisut eeldada võib, siis on teiseks tugevamaks murekohaks taktikaline toorus, misläbi näiteks vastase standardolukordade kaitsmisega tõsiselt hätta jäädi. Kui Euroopa mõistes ikkagi vaeslapse rollis Andorra neid kitsaskohti väravaks realiseerida ei suutnud, siis just eelmainitud kitsaskohad on need, millele Eesti homme rõhuda võiks ja võib eeldada, et Eesti treeneritiim eesotsas Magnus Pehrssoniga ka sarnased järeldused teinud on.

Ka paistis Saint Kitts ja Nevise puhul välja nende kohati liigne emotsionaalsus. See tähendab, et kui mõnda vastase lühema süütenööriga mängijat homme määruste piires töödelda, võime end mingil hetkel enamuses mängides avastada. Näiteks leidis Andorra mängu viimasel paarikümnel minutil aset mitu intsidenti, kus kodumeeskonna kukkumise peale 5-6 külaliste meest õigust nõudma läksid ja kukkujaga intensiivsesse dialoogi astusid. Ei puudunud ka kerged lükked.
Saint Kitts ja Nevise koondisesse on viimasel ajal kutsutud mitmeid riigi juurtega mängijad, kes on aga sündinud ja üles kasvanud hoopis mujal (nt Inglismaal). Seetõttu polegi mõned mängijad looduskauni riigi endaga tutvuda saanud.
Olukorra suurem eskaleerumine jäi ära, kuna Saint Kitts ja Nevis oli siiski eduseisus ja seega suudeti end ehk pisut ka tagasi hoida. 0:1 või 0:2 kaotusseisus ja karmima kohtuniku puhul võinuks ilmselt eemaldamisi näha küll.

Seega - kui Gruusia vastu lõi Eesti koondis esimest korda Magnus Pehrssoni käe all kolm väravat, siis ei ole üldse välistatud, et see rekord homme uuesti ohus on. Selleks peab aga kokku langema mitu asja - esiteks peame rõhuma vastase nõrkustele, survestades kõrgelt väravavahti ning sokutades standardolukordades palli just väravavahi piirkonda. Varajane eduseis muudaks aina närvilisemaks ka Saint Kitts ja Nevise mehed ja seeläbi võib nende kaitsetegevus veelgi kaootilisemaks muutuda.

Põhjus Sergei Pareiko viimast mängu vaatama tulla

Muidugi peame silma peal hoidma nende teravatel kontrarünnakutel, mis vähemalt Andorra mängu puhul lubavad eeldada, et Sergei Pareiko homme teisel poolajal päris tegevuseta ei ole. Ka enda värava puhtana hoidmine on ülimalt oluline - nagu öeldud, on homse vastase näol tegu emotsionaalse ja kohati ehk lapsikult siira mängustiiliga meeskonnaga, kes eduseisust kõvasti enesekindlust ammutab. Kaotusseisu jäämine võib neile mõjuda aga sedavõrra frustreerivamalt.
Saint Kitts ja Nevise koondis eesotsas Atiba Harrise (vasakul) ja Devaughn Elliottiga külastasid pärast Andorra mängu ka FC Barcelona kodustaadionit Camp Nou'd

Saint Kitts ja Nevise koosseis:

Väravavahid
Julani Archibald (18.05.1991) - W Connection (TRI)
Jamal Jeffers (23.03.1993) - St. Pauls FC

Kaitsjad
Ordell Flemming (16.09.1993) - Calcedonia FC (TRI)
Thrizen Leader (03.07.1984) St. Pauls FC
Jameel Ible (26.11.1993) - Frickley Athletic FC (ENG)
Jason St. Juste (21.09.1985) - Bradford Park Avenue FC (ENG)

Poolkaitsjad
Lois Maynard (22.01.1989) - Tranmere Rovers FC (ENG)
Gerard Williams (04.06.1988) - W Connection (TRI)
Orlando Mitchum (19.05.1987) - Newton United FC
Zephaniah Thomas (14.11.1989) - Frickley Athletic FC (ENG)
Romaine Sawyers (02.11.1991) - Walsall FC (ENG)
Theo Wharton (15.11.1994) - Cardiff City (ENG)
Devaughn Elliot (28.10.1991) - Pasaquina FC (SLV)

Ründajad
Harrison Panayiotou (28.10.1994) - Leicester City (ENG)
Tishan Hanley (22.08.1990) - Kaya FC (PHI)
Matthew Walwyn (23.06.1990) - FC United of Manchester (ENG)
Attiba Harris (09.01.1985) - FC Dallas (USA)

Saint Kitts ja Nevise viimased mängud:

vs Andorra (võõrsil) 1:0 (12.11.2015, sõprusmäng)
vs El Salvador (võõrsil) 1:4 (17.06.2015, MM-kvalifikatsiooni 2. eelringi kordusmäng)
vs El Salvador (kodus) 2:2 (12.06.2015, MM-kvalifikatsiooni 2. eelringi esimene mäng)
vs Barbados (võõrsil) 3:1 (11.05.2015, sõprusmäng)
vs Turksi ja Caicose saared (võõrsil) 6:2 (27.03.2015, MM-kvalifikatsiooni 1. eelringi kordusmäng)