Intervjuus jalgpall.ee portaalile rääkis Post sellest, miks ta valis tagasi Eestisse tulles FC Flora, kuidas on vahepealsete aastate jooksul muutunud Eesti liiga tase ja kes on tema arvates Premimum liiga parimad ründajad.

2008. aastal olid Flora parim väravalööja, kui said 20 mänguga kirja 19 tabamust. 2010. aastal lõid FC Flora eest 17 mänguga 24 väravat, olles liiga suurim väravakütt. Milliste mõtete ja eesmärkidega tänavust hooaega alustasid?
Eesmärgid on kõrged ning tahaks tulla Eesti karikavõitjaks ja Eesti meistriks. Mul pole vahet, kes väravaid lööb. Peamine, et meeskond võidab.

Oled löönud seni mängitud seitsmes voorus oma klubi kasuks kolm väravat, neist ühe kohe esimeses mängus Tallinna Kalevile ja kaks viimases kohtumises FC Kuressaare võrku. Kuidas ründajana oma senist tulemust hindad?
Võiks muidugi rohkem olla, aga küll nad hakkavad tulema. Kaleviga mängus saadud punase kaardi tõttu jätsin ju kaks mängu vahele ka ja Floral on praegu pisut teistsugune taktika. Aga ma ei põe, sest kokkumäng on läinud üha paremaks ja selle pealt tulevad kindlasti ka väravad. Olen kogenud mängija, tean, kuidas asjad käivad ja tean, kuidas paremaks saada.

Milline on sinu hetke mänguvorm?
Võiks parem olla. Ma ei ole meeskonnaga kogu hooajaeelset ettevalmistust kaasa teinud, kuid vorm on läinud siiski tasapisi üles. Eks mul tuleb kõiges juurde panna tegelikult.

Kas võib tulla hetk, kus sind istutatakse pingile, kuna pole piisavalt väravaid löönud?
See hetk võib igale jalgpallurile tulla. Treenerid valivad taktika ja koosseisu kellega olla edukas ja vastaseid võita. Treenerid valivad parimaid.

2011. aasta märtsis siirdusid Florast Aalesundi kindlasti lootusrikkalt, sest eelmine aasta oli sul olnud ju Eestis edukas?
Läksin positiivsete mõtetega, enesekindlus oli hea. Sel hetkel tuli see minule pisut üllatavalt, üleminekute viimasel tunnil. Pikalt ei mõelnud, olin kohe nõus ja tegin lepingu ära. Mingit testimist ei olnud, norralased vaatasid videote pealt ja leidsid, et ma sobin neile.

Kahe hooaja jooksul lõid Norra kõrgliigas 40 mänguga viis väravat. Kuidas seda tulemust hindad?
Kahjuks sain vähe mängida, tavaliselt mängu lõpus 5-10 minutit. Treenerid kasutasid mind mõnikord ka keskkaitses. Rünnakul oleks võinud muidugi paremini minna, palju häid võimalusi jäi löömata.

Põhikoosseisu said ainult 17 mängus. Pisut vähe?
Muidugi vähe. Aga vigastused räsisid mind ka, esimesel suvel ei saanud peaaegu üldse mängida.

Kui Aalesundiga leping aasta algul lõppes, kas oli ka muid variante?
Ma otsustasin ise ära tulla, sest ei näinud põhjust seal pingiotsal enam istuda. Meeskonnal on uus treener ja mitu head ründajat, keda minule eelistati. Variante oli, aga las nad jäävad.

Kas Eestis oli valik kohe FC Floral või ilmutasid huvi ka teised klubid?
Minu vastu tundis huvi mitu Eesti klubi, aga minu valik oli kindlalt FC Flora. See klubi on mind kasvatanud ja on minu oma. Olen talle lojaalne.

Kas tunnetad, et Norras saadud vähene mängupraktika pärsib praegu sinu tegevust?
Kindlasti on sellel oma mõju, aga kui ma oleks paremas vormis, siis ei mängiks ma praegu ka siin.

Kuidas peaks FC Flora mängima, et sind maksimaalselt ära kasutada?
Ma Flora taktikast ei taha rääkida.

Kuidas on sujunud koostöö teiste ründajatega?
Ei kurda. Päris hea ja läheb järjest paremaks. Hooaja alguses tegutsevad kõik veidi rabedalt. Minu jaoks on Flora ründeliinis uued poisid, ainult Rauno Allikuga olen varem koos mänginud.

Huvitavad mängumehed on hollandlane Alexander van de Streek ja Irakly Logua?
Nad on noored poisid, mõlemal oma koolkond ja kindlasti nad tugevdavad Flora meeskonda ja teevad rünnaku mitmekesisemaks.

Kas FC Flora peaks hooaja käigus oma ründeliini mõne mängijaga veelgi tugevdama?
Ei oska öelda, see on treenerite otsustada.

Millisel Eesti klubil on hetkel kõige kõvem ründeliin?
Eks see paistab hooaja lõpus, kes on löönud kõige enam väravaid. Praegu treenerid veel katsetavad meestega, otsivad optimaalseid koosseise.

Kes seni on ründajatest kõige enam silma paistnud?
Igas meeskonnas on omanäolised ründajad. Hidetoshi Wakui on praegu löönud kõige rohkem, aga ka Levadia poisid on head. Kaljus on esirinnas kindlasti Tarmo Neemelo ja Vladimir Voskoboinikov. Ründajate tase on päris kõrge.

Kui palju on liiga muutunud selle paari aastaga, mil sa Norras olid?
Ma ei ole veel kõigi vastastega mänginud, kuid kindlasti on tase paranenud. Välismaalasi on palju juurde tulnud ja eks neid võetakse ikka selleks, et meeskondi tugevdada. Järelikult peavad nad meie mängijatest olema paremad.

Mitmed endised ja praegused koondislased on Eestis tagasi. Kuidas seda hindad?
Selle võrra on ka tase kindlasti tõusnud. Pigem mängida Eestis stabiilselt kui istuda välismaa klubis pingil.

Millised klubid võitlevad meistritiitlile?
Flora, Kalju ja Levadia. Sillamäe võib oma sõna sekka öelda, Narva on küll praegu taga, aga küll ta tõuseb ja Paide võib üllatada. Teistel kolme hulka asja pole.

Kui suured on kuldmedalivõidule FC Flora võimalused?
Kuigi hooaeg tuleb tabelitipus tasavägine on Floral väga head võimalused meistriks tulla. Selle nimel teeme me klubis ka kõvasti tööd.

Oled alles 28-aastane. Ega sa ei ole välismaal mängimisele kriipsu peale tõmmanud?
Kindlasti tahan veel välismaale minna. Annan endale aru, et kõik sõltub minust endast.

Kas koondisele mõtled veel?
Ei ole ammu sellega oma pead vaevanud. Keskendun oma tegemistele klubis ja püüan anda endast maksimumi. Kui kutse tuleb, siis olen loomulikult valmis mängima. Praegu on koondises palju häid ründajaid ja konkurents on tihe. Aga parema vormi korral, miks mitte.