Tänasel pressikonverentsil nentis peatreener Tarmo Rüütli, et Eesti-Läti sõprusmäng on suures osas ettevalmistuseks septembrikuus eesootavatele MM-valikmängudele Hollandi ja Ungariga. "Mängijate valik kohtumiseks Lätiga on pigem ikka sellest lähtuvalt, kes peaks lõppude lõpuks siis ka valikmängudes mängima. Õnneks on mehed klubides hästi esinenud ja mänguaega saanud," rääkis Rüütli.

Juunikuine arusaamatus Henrik Ojamaaga pole palluri koondisekarjäärile takistuseks saanud. Rüütli ütles, et tal pole plaanis ka Ojamaaga maha istuda ja vanu asju arutama hakata. "Sellised asjad lahendatakse platsil jalgadega. Kui ta suudab väljakul tõestada, et ta on vajalik mängija, siis ega mina ei ole kirikuõpetaja, et hakkan jutlust pidama. Praegu on ta ennast klubi juures tõestanud ja mulle sellest piisab," lausus Rüütli.

Sander Puri hiljutine vigastada saamine on ainus hoop, mis koondisel on praegu tulnud vastu võtta. Tarmo Rüütli sõnul on parema ääre peale siiski mängijate valikut küll. "Oleme ju katsetanud seal Tarmo Kinki, samuti Ats Purje võib seal edukalt mängida, ka Gert Kams ja Taijo Teniste. Suurt peavalu see meile ei tekita."

Raio Piiroja ja Joel Lindpere jäid Rüütli sõnul seekord koondisekutseta puhtalt sellepärast, et pallivad mõlemad koduklubide juures Eestist väga kaugel - esimene Hiinas ja teine USA-s. "Nad jäid seekord kõrvale seoses pika vahemaaga, mitte sellepärast, et ma nendega enam valikmängudes ei arvestaks," lisas Rüütli.

Mõned nädalad tagasi rääkis koondise esiväravavaht Sergei Pareiko klubiotsingutega seonduvalt, et kui tal ei õnnestu lähiajal uut leivaandjat leida, pole välistatud ka karjääri lõpetamine. Rüütli sõnul tuleb see aeg paratamatult niikuinii, kuid praegu arvestab ta siiski oma põhiväravavahiga. "Praegu treenib ta kaks korda päevas. See aeg ei ole veel käes, et peaks karjääri lõpetama," arvas Rüütli.

Ülehomne vastane Läti on hiljuti peatreenerit vahetanud, uueks juhendajaks on endine koondisemängija Marians Pahars. "Vaevalt, et seal midagi mängujoonise mõttes sellega seoses muutnud on," arvas Rüütli. "See koondis, kes on Läti eest mänginud, peaks ikka sama olema, vaevalt, et seal mingeid suuri muutusi oodata on. Läti on eeldatavalt tugev, enesekindel ja agressiivne vastane, kindlasti tuleb huvitav ja raske mäng."