Nimelt on ROK moodustanud kolmeliikmelise eripaneeli, mis annab alaliitude otsustele veel lõpliku kinnituse. Vene sportlased võetakse luubi alla individuaalselt ning Riosse pääsemiseks ei tohi neil olla varasemaid dopingukaristusi, lisaks peavad nad viimasel ajal olema dopinguproove andnud väljaspool Venemaad.

Erinevate spordialade rahvusvahelised katuseorganisatsioonid on viimasel nädalal ka usinalt venelasi hakanud olümpiale lubama - esialgsest 387 sportlasest on rohelise tule saanud juba enam kui 250, kirjutab Reuters.

Alaliitude otsused vaatab omakorda üle ROKi poolt moodustatud kolmeliikmeline paneel, kuhu kuuluvad Ugur Erdener (Türgi, ROKi meditsiinilise komisjoni esimees), Claudia Bokel (Saksamaa, ROKi sportlaste komisjoni esinaine) ning Juan Antonio Samaranch juunior (Hispaania, moodsa viievõistluse alaliidu asepresident). Kõik kolm kuulusid ka eelmisel pühapäeval suure otsuse teinud komisjoni.

ROKi kõneisiku Mark Adamsi sõnul viiakse kõik protsessid läbi reedeks - samaks päevaks, mil olümpiamängud ametlikult avatuks kuulutatakse.