"Loomulikult on need Euroopa mängud klubi jaoks prioriteet ja mängijate jaoks suur eesmärk, kuid samal ajal on iga turniir tähtis. Minu treeneri moto - ja seda ma üritan ka mängijatele õpetada -, on mõelda ainult järgmisele mängule," rääkis Levadia peatreener Aleksandar Rogic eilsel pressikonverentsil, mille klubi korraldas tänase Premium liiga kohtumise eel Kuressaarega (mäng toimub kell 13 Lilleküla staadionil).

"Oleks vale praegu mõelda juuli keskel toimuvale. Kui ma koostan algkoosseisu, siis minu jaoks homne koosseis need 11 paremat mängijat, kes mul sel hommikul võtta on. Loomulikult üritan ma oma mängijad viia sellisesse konditsiooni, et nad oleksid füüsiliselt ja vaimselt kõige kõrgemal tasemel enne Islandi mängu. Mulle meeldib, et meil on enne ärasõitu mäng Floraga - see valmistab meid mõlemaid tempo ja pinge osas euromängudeks ette."

Rogic ei pea Levadiat 11. ja 18. juulil toimuvatel mängudel Stjarnaniga kaugeltki mitte favoriidiks, kuid läheb kohtumistele vastu enesekindlalt. "Meie koduse jalgpalli tase on selline, et me ei saa olla liiga arrogantsed. Sellest perspektiivist on meil vastase suhtes suur respekt. Meie soov on muidugi edasi pääseda ning ma usun meil olevat võimalust. Loomulikult ma näen, et me oleme võimelised tegema mõlemas mängus hea esituse ning esindama meie koduliigat väärikalt, aga meil pole põhjust kellegi vastu end suure favoriidina tunda," sõnas serblane.

Edu korral ootaks Levadiat teises ringis ees magus võimalus kohtuda Hispaania tippklubi Espanyoliga.

Rogic andis põgusa hinnangu ka linnarivaali FC Flora võimaluste kohta Euroopa liigas Niši Radnicki vastu: "Muidugi on Floral šanssi. Ma ei taha meie kodusele konkurendile pingeid peale panna, sest nendel mängudel peab Eesti jalgpallikommuun koos olema. Kui neil on vaja infot Serbia jalgpalli, selle meeskonna, neil seal ees ootavate olude kohta, siis ma olen valmis seda jagama. Samamoodi võin siinseid olusid selgitada Niši inimestele, kui nad peaksid helistama. Radnicki on suure ajalooga klubi, kes mängis 1982. aasta UEFA Cupi poolfinaalis. Pärast seda on neil olnud suuri probleemi, aga nüüd on nad tagasi. Eelmisel aastal tulid nad koduliigas teiseks - see oli üle pika aja esimene kord, kui keegi Belgradi Crvena Zvezda ja Partizani vahele kiilu lõi. Tegu on väga spetsiifilise mentaliteediga linna ja oludega. Paberil on nad favoriidid, aga Flora võimalusi ei tasu kindlasti maha kanda."

Võidu korral ootab Florat ees Saksamaa Bundesliga meeskond Frankfurti Eintracht.

Narva Transi Euroopa liiga I eelringi vastaseks on Montenegro klubi Buducnost, Nõmme Kalju alustab euroteekonda Meistrite liiga I eelringist Põhja-Makedoonia klubi Shkendija vastu. Edu korral ootab nõmmekaid teises ringis Šotimaa hiid Glasgow Celtic. Kaotuse korral langetakse Euroopa liiga II eelringi.