Raimo Nõu kinnitas Delfile, et on saanud kahtlustuse altkäemaksu andmises Toomas Ristlaanele. Ta rõhutas, et pole ise kunagi raha pakkunud, kuid Ristlaan nõudis seda temalt. „Me [JK Volta] ei saanud selle eest mingit soodustust, rahalist võitu ega erilisi privileege. Maksime vaid selleks, et kui sügisel algab uus periood, saaks mõne aja peale. Et saaks üldse edasi tegutseda,” nentis Nõu.

Nõu nentis, et rohkemat ei saa ta käimasoleva uurimise tõttu rääkida. Altkäemaksuna küsitud summa jääb prokuratuuri kinnitusel vahemikku 3000-4000 eurot.

Tallinnas ei ole just palju siseväljakuid, kus jalgpalliklubid talvel korralikult treenida saaksid, seetõttu on Sõle spordikeskuse normaalmõõtmetes jalgpalliväljakule suur tung. Seda rendivad JK Volta, JK Tallinna Kalev, FC Ararat, Tallinna JK Dünamo ja veel mitu klubi. Parimad võimalused ja ajad on olnud väidetavalt jalgpalliklubil Tallinna Kalev, mis on spordiseltsi Kalev liige. Spordiseltsi Kalev juhatuse esimees on Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf.

JK Volta endine president, Põhja-Tallinna linnaosa vanem Raimond Kaljulaid on sotsiaalmeedias viidanud Klandorfi võimalikule survele Tallinna Kalevile privileegide andmiseks. „Minule teadaolevalt põhjendas Ristlaan raha küsimist sellega, et üks Tallinna linnavalitsuse liige nõuab temalt hoopis endaga seotud spordiühingu huvidega arvestamist ja ta on spordikeskuse juhatajana seetõttu suure surve all. Kas see on tõsi või mitte, seda ma ei tea.”

Kaljulaid rõhutas Delfile, et ta ei tea, kas Klandorf on püüdnud endaga seotud Kalevile läbi suruda soodsamaid tingimusi. Kuid kuna mees on abilinnapeana ühtlasi spordiseltsi juhatuse esimees, täidab ta kahte rolli, mis huvide konflikti tõttu kokku ei sobi. Näiteks eraldas linn spordiseltsile Kalev eelarvest veerand miljonit eurot – tunduvalt enam kui teistele spordiseltsidele. „Kuni Klandorf istub kahel toolil, on kahtlused õhus,” leidis Kaljulaid.

Kaljulaid märkis, et tema teada plaanib spordivaldkonda kureeriv abilinnapea Vadim Belobrovtsev muuta trenniaegade broneerimise süsteemi nüüdsest selgeks ja läbipaistvaks, et kuritarvitamisi edaspidi vältida.

Abilinnapea Kalle Klandorf nentis, et tema töögraafik on sel nädalal sedavõrd tihe, et tal pole võimalik leida ühtegi hetke toimuva kommenteerimiseks. Möödunud nädalal kinni peetud, üle kuulatud ja seejärel vabastatud Toomas Ristlaan ei soostu endiselt telefonile vastama.

Keskkriminaalpolitsei teatas möödunud neljapäeval, et pidas kinni Sõle spordikeskuse juhataha Toomas Ristlaane, kes esialgse kahtlustuse järgi on võtnud ühelt spordikeskuse kliendilt korduvalt altkäemaksu selle eest, et klient saaks endale sobivamaid sportimisaegu, nende eest oleks tasu soodsam ning asjaajamine sujuks kiiremini.

Põhja-Tallinna JK Volta

  • Alustas tegevust 2016. aasta septembris.
  • Peatreeneriks on Eesti jalgpallikoondise endine peatreener Tarmo Rüütli
  • Esindusmeeskond mängib Eesti meistrivõistluste II liigas