Eesti meistriliigas Narva Transiga viiki mänginud FC Flora võinuks võidupunktide korral oma teise järjestikuse meistritiitli palju kindlamaks muuta. Nüüd aga ollakse seisus, kus kahest mängust FC Viljandi vastu vajatakse kindlasti ühte võitu. Kui just Kalju viimases voorus Paide vastu ei väärata.

„Oleme vist ära unustanud, mis eelmisel aastal juhtus. Tartust tagasi tulles ei olnud poisid väga jutukad. Kristal (toonane Tammeka peatreener Marko Kristal) tuli veel meiega Tallinna. Väga lõbus seltskond ei olnud,“ ütles Reim muigega.

Neile, kes nii hästi ei mäleta – jutt käib 2. oktoobri 32. vooru mängust mängust Tammekaga, mille Flora Tartus 1:2 kaotas. Tammekale oli see ajaloo esimene võit Flora üle, tiitlit jahtinud Florat ja Sillamäed jäi neli mängu enne lõppu lahutama vaid üks punkt.

„Eelmisel aastal oli kindlasti lihtsam meistriks tulla, kuna keegi ei oodanud meist veel seda. Täna on ikka väga palju neid poisse, kes pole harjunud olema igas mängus favoriidid, eriti veel tugevate vastasega. Eks see jätab mingisuguse jälje ja viib ülemõtlemiseni. Poisid oskavad ise ka punkte lugeda. Alatedvuses taob, et kui tuleb see ja see tulemus, on järgmises mängus kergem tiitlit kindlustada. Kramplikult ei saa seda saavutada.“

Reimi sõnul on ta oma hoolealuseid valvsusele kutsunud peaaegu igal treeningul. „Sellest on jah viimasel ajal juttu olnud rohkem kui millestki muust. Iga nurga alt on üritatud pähe taguda, et seis ei ole veel kindel,“ sõnas Reim.

Flora jäi Lilleküla staadionil Transi vastu Maksim Gruznovi väravast 15. minutil 0:1 kaotusseisu. 65. minutil näitas väljakukohtunik Kristo Tohver Henri Anierile teistkordselt kollast kaarti, mistõttu jäi Flora arvulisse vähemusse. 76. minutil päästis Florale viigi soomlase Valeri Minkeneni penalti.

Viljandi kerget võitu ei anna

„Võib ju öelda, et Flora sugune meeskond läheb iga mäng võidu peale, aga asjaolusid ja tänase mängu käiku arvestades võime ühe punktiga rahule jääda küll,“ ütles Flora kaitsja Markus Jürgenson, kelle sõnul kujunes kohtumine tiitlikaitsjale raskeks võidukohustusest tekkinud pingete tõttu. „Kui üks meeskond on paari punktiga ees ja võidukohustus peal, tekivad pinged ja ei suudeta ennast sajaprotsendiliselt mängule kontsentreerida.“

Jürgenson teab väga hästi, mis neil tiitlivõiduks vaja läheb. „Piisab ühest võidust, aga teada on, et Viljandi poisid mängivad alati Flora vastu kõvasti. Ega sealt midagi kergelt ei saa. Kui me kaks mängu kaotame, siis meistriks ei tule,“ ütles ta.

Reim lisas: „Nii palju on tegemist olnud, et polegi viimasel ajal Viljandi mänge näinud. Kui meid kahes mängus üle mängitakse, eks tuleb siis mõnele poisile järgmiseks hooajaks pakkumine teha.“