Jalgpalliliit käis Portugalis peetud MM-finaalturniiril kohapeal, et olla Eestis peetavaks suurvõistluseks hästi valmis.

Enne 20.-23. augustini Pärnus toimuva Euroliiga superfinaali korraldusõiguse taotlemist väisas jalgpalliliidu peadirektor Tõnu Sirel 2013. aasta MM-finaalturniiri. Nüüd külastas Portugali kuurortlinnas Espinhos aset leidnud suurvõistlust Siim Juks.

„Portugalis toimunu andis hea ettekujutuse sellest, mis leiab aset kuu aja pärast Eestis. Pärnus on olemas kõik võimalused, et sarnane tippsündmus ka meie suvepealinnas korraldada,“ märkis Juks.

„Kohtusin Portugali, Venemaa ja Itaalia koondiste esindajatega, kes on väga põnevil sellest, et esimest korda ajaloos toimub Euroliiga superfinaal väljaspool Hispaaniat ja nad ootavad Eestisse tulekut. Pärnusse on ju tulemas kõik MM-il poolfinaali jõudnud Euroopa koondised eesotsas värske maailmameistri Portugaliga.“

Rannajalgpallivõistlusega kaasneb sportliku osa kõrval alati ka muu melu – tantsutüdrukud, muusika mängu ajal ning palju väravaid. See kujundab turniirist meelelahutusürituse.

„Espinhos täitsid tribüüne nii pered, turistid kui ka kirglikud jalgpallihuvilised. Mitmel korral, näiteks Brasiilia - Hispaania alagrupimängul, mida vaatamas käisin, juhtus ka seda, et korraldajajad pidid uksed sulgema, sest kõik staadioni istekohad olid välja müüdud,“ selgitas Siim Juks.

Nii soovitavadki 20.-23. augustini Pärnus peetava Euroliiga superfinaali korralajad soetada pääse eelmüügist Piletilevis. Saadaval on nii turniiri passid kui ka päevapiletid, samuti VIP pääsmed.