3. Bundesligasse kuuluv Regensburg pidas läbirääkimisi tänavu Eesti liigas Levadia kasuks 32 väravat löönud ja äsja ka koondisekutse teeininud Igor Subbotiniga, kuni Kelleri sõnul toimus ootamatu pööre.

"Olime testimise kokku leppinud. Ühtäkki sekkus aga Eesti Jalgpalli Liit - täpsemalt selle president Aivar Pohlak -, kes soovis tehingust ka midagi teenida. Seepärast lõpetasime kõnelused," lausus Keller kohalikule ajalehele Blizz Aktuell.

Pohlak vastas Delfi arupärimistele kirjalikult:

"Vannun kõigi oma laste tervise nimel, et ma ei ole kunagi rääkinud Christian Kelleri ega kellegi teisega SSV Jahn Regensburgist ei Subbotinist ega mõnest muust mängijast. Süüdistus on väga tõsine ja eksisteerib kaks võimalust - kas tegu on kellegi pahatahtliku naljaga või teadliku katsega minu maine hävitada. Viimasel juhul oskan kahtlustada kihlvedudega seotud inimesi, kellele oleme viimasel ajal tõsiselt varba peale astunud ja kus oleme saanud jälile jalgpallist väljapoole ulatuva tõsise kuritegeliku tegevuseni. Mõistagi oleme andnud asja edasi uurimisorganitele.

Sain nn. Subbotini asjast teada umbes tund aega tagasi ja oleme praeguseks leppinud jalgpalliliidus kokku tegevused selgitamaks välja, kes oli minu nime all kõne teinud isik või kui see pole võimalik, siis vähemalt tõestamaks, et see polnud mina. Võtan juhtunut väga tõsiselt ja olen palunud tõe väljaselgitamiseks abi Saksamaa Jalgpalli Liidult, samuti uurime Eesti õiguskaitseorganite kaudu kuidas algatada seadusega võimalikke protsesse.

Mis puudutab Subbotinit, siis kordan varem väljaöeldut - Igor peaks suvalisse välisklubisse siirdumise asemel jätkama FC Levadias ja keskendudes oma arengule ja järgmise sammu astumisele, eesmärgiga teenida välisleping siis kui selleks on õige aeg ja realiseerida oma potentsiaal enda, FC Levadia ja Eesti jalgpalli huvides.

Eelneva lõigu kirjutamise järel sain kontakti ka hr. Kelleriga, kelle numbri olin eelnevalt välja uurinud ja kellele SMS-i saatnud, sest ta ei vastanud minu esimesele kõnele. Hr. Keller väitis, et ta ei ole temale omistatavaid sõnu minu kõne kohta lausunud ja lubas selle kohta saata ka kirjaliku kinnituse."