Klavan vahetas mõneti ootamatult augusti lõpus klubi, kui siirdus suurest Liverpoolist Itaalia Serie A tagumise otsa meeskonda Cagliarisse.

"Serie A on kindlasti Euroopa ja maailma paremate liigade seas ning mul ei olnud selles osas enne ühtegi kahtlust. Veel vähem on neid nüüd, kui mul on olnud siin võimalus mõned mängud kaasa teha," sõnas Klavan. "Tase ei tule ainult Cristiano Ronaldo Juventusega liitumisest, mis on liigale prestiiži juurde andnud, aga ka ründajatest nagu Mauro Icardi ja Gonzalo Higuain, kui mõnda nime nimetada."

Eestlane selgitas, et ta ei plaaninud esiti Liverpoolist üldse lahkuda, aga Cagliari huvi pani teda ümber mõtlema. "Pakkumisi tuli mitmetelt Euroopa klubidelt, aga mul ei olnud mõtet lahkuda. Kui tuli aga Cagliari huvi, mõtlesin: ma saan ennast proovile panna sellises suures ja tähtsas liigas nagu Serie A, mis on sisuliselt taktikalises mõttes nagu ülikool. See oli võimalus, mida tahtsin kasutada."

Itaaliasse jõudmine oli tema jaoks märgiline. "Kasvasin üles ajal, mil Itaalia jalgpall oli läbi tegemas kuldset ajastut. Paolo Maldini oli minu jaoks näide ideaalsest kaitsjast. Vaatasin Milani mänge, et tema saladused endale noppida."

Esimesed kuud Itaalias on Klavani jaoks möödunud väga positiivselt - kui välja arvata vigastus, mis ta viimastest matšidest kõrvale on jätnud. "Rääkisin sellest võimalusest oma endiste tiimikaaslaste Lucas Leiva ja Mohamed Salahiga ja nad mõlemad kirjeldasid Serie A-d kui väga huvitavat ja tasemel liigat. Cagliari oli nende sõnul hea linn, mis on jalgpalli suhtes kirglik - ning saan nende sõnu vaid kinnitada. Itaallased elavad väga hästi ning söövad väga hästi [naerab]. Kui vigastus kõrvale jätta, siis esimesed kuud siin on olnud imelised."

Vigastuse tõttu võib Klavan kõrvale jääda ka laupäevasest suurest mängust Juventusega - veel eile ei teinud ta meeskonnaga trenni kaasa.

Värskelt 33-aastaseks saanud Klavan tunnistas, et ei saa oma vanuse tõttu ennast ka kümne aasta pärast Cagliaris näha. "Olen alati mõelnud, et tahaksin karjääri lõpus koju naasta ja Eesti jalgpalli arendada. Veel enne seda sooviksin aga taas eurosarja jõuda ja ma arvan, et Cagliari ambitsioonika meeskonna jaoks on see eesmärk püütav. Euroopa liiga on koht, mida peaksime lähemas perspektiivis sihtima. Võib-olla ei juhtu see käesoleval hooajal, aga tahaksin olla kohal, kui see juhtub."

Kuula ka viimast "Futboliidi" jalgpallisaadet, kus arutati, kas tänavu sagedalt vigastatud olnud Klavani peaks Eesti aasta jalgpalluriks valima või mitte:

1x
00:00