Koondise kapten astus Eesti ajakirjanike ette tund enne meeskonna esimest treeningut, mis toimub ilmastikuolude tõttu Lilleküla sisehallis. Pühapäeval kell 21.45 kohtub Eesti võõrsil FIFA edetabeli järgi maailma neljanda jalgpallimaa Belgiaga. Klavani leivaisa Liverpool võitis nädalavahetusel Watfordi 6:1 ja tõusis liiga ainuliidriks.

Tulla koondiselaagrisse Inglise meistriliiga liidrina on vist päris hea?

Klubil läheb praegu hästi. Oleme tabeli tipus. Mulle meeldib.

Kuidas ise enda mänguajaga Premier League'is praegu rahul oled?

Veits napivõitu, aga tegemist on suure klubiga ja eks olelusvõitlus ole suur. On asju, millega võib rahule jääda ja asju, millega mitte.

Oled sa ise treeneritelt küsinud, millal sinu võimalus Premier League'is algkoosseisus platsile pääseda tuleb?

Kuna nüüd oli mäng Watfordiga ja kohe koondiselaager otsa, siis kahjuks pole seda aega olnud.

Jalgpalliavalikkusele mõnevõrra üllatuslikult nimetati Dejan Lovreni asemele viimaseks mänguks keskkaitsesse hoopis poolkaitsja Lucas Leiva. Oli see ka sulle negatiivne üllatus?

Kui mängida ei saa, siis eks ikka on ebameeldiv, aga tundub, et treeneri otsused on end praegu õigustanud. Klubi võitis 6:1 ja on liiga liider. Minu jaoks ei tähenda see midagi ja ma ei hakka mingeid analüüse tegema. Tibusid loetakse kevadel. Vaatame...

Sa oled ise viimased kuus-seitse aastat olnud koduklubides põhimängija ja nüüd veidi erandlikus seisus, kus mänguaeg on heitlik. Kuidas see su mängukindlust mõjutab?

Loodame, et ei mõjuta.

Aga vaimu ja enesekindlust?

Minu plussiks on see, et ma olen piisavalt vana saamaks aru, millises situatsioonis ma olen. Klubide mastaapide erinevust arvestades tuleb sellest aru saada. Leian ja loodan, et see pole probleem.

Sa oled ise mitmeid Belgia koondise tippe Inglismaal näinud ja nende vastu mänginud. Millega me pealtnäha väga tugevat Belgiat võiks lüüa?

Ainult ühtse meeskonnaga. Peame toimima nagu ühtne löögirusikas. Muud võimalust pole. Neil on meeletult palju kvaliteeti, aga samas oleme ka näidanud, et kui me teeme kõike koos, on palju võimalik.