"See on küll suur üllatus. Ma ei oskagi kohe midagi öelda," oli Reimi esimene kommentaar Delfi Spordile. "Suured tänud presidendile."

Reim usub, et see on tunnustus tervele Eesti jalgpallile. "Ma arvan, et seda võib laiemalt vaadata ja pidada tunnustuseks tervele meie jalgpallile."

Reim on Eesti koondise rekordinternatsionaal. Aastail 1992–2009 esindas ta rahvuskoondist 157 korda.

Varasemalt on riikliku teenetemärgi pälvinud Eesti koondise endised peatreenerid Teitur Thordardson, Arno Pijpers ja Jelle Goes (Maarjamaa Risti IV klass) ning Roman Ubakivi (Eesti Punase Risti V klass). Jalgpalluritest on teenetemärgi saanud Marko Kristal (Eesti Punase Risti V klass) ja Mart Poom (Valgetähe IV klass).

Lisaks Reimile said sel aastal sportlastest ordeni epeevehklemise maailmameister Nikolai Novosjolov (Valgetähe III klass) ning endine korvpallur ja nüüdne õpetaja Viktor Viktorov (Valgetähe V klass).

President Toomas Hendrik Ilves kirjutas täna alla otsusele, millega andis seoses iseseisvuspäevaga ja Eesti riigile osutatud teenete tunnustamiseks kokku 99 inimesele kodu- ja välismaal riiklikud autasud (loe lähemalt SIIT).