Vassiljev tegi Piast II eest kaasa kõik 90 minutit, kui võõrsil alistati asjaarmastajatest koosnev Mokre Orzeli meeskond. Eesti koondislase kaaslasteks olid Piasti 17-19-aastased kasvandikud. Kohtumine võideti 3:2, Vassiljev lõi ühe värava.

"Tasemelt nagu Eesti teine-kolmas liiga," võrdles Vassiljev, kes end duubelmeeskonda kukutamise eest kuidagi alandatuna ei tunne. "Võtan seda olukorda nii, nagu ta on. See on mul ainuke võimalus väljakul olla, tunnetada selle suurust ja oma liigutusi. Üks asi on trenni teha, teine mängida. Proovin neid noori aidata nii, nagu saan."

Vassiljevi töörutiin näebki neil päevil ette duubelmeeskonnaga harjutamist. Nädal tagasi tegi ta kaasa samuti 3:2 võiduga lõppenud mängus Wilcza Wilki vastu, andes seal kaks väravasöötu. Viimase kõrgemal tasemel kohtumise pidas Vassiljev 9. juunil koondises Maroko vastu.

"Kui olen siin ja midagi ei muutu, siis teen seda sama edasi. Proovime otsida mingeid variante klubivahetuseks. Klubi poolt selleks mingit toetust ei ole. Kõik sõltub meist endist, kas me midagi leiame," rääkis Vassiljev.

Kui kaugel või lähedal klubivahetus tundub, ei tahtnud Vassiljev spekuleerida. Tema agent Jevgeni Novikov avaldas hiljuti intervjuus Sputnikule, et Vassiljevil oli juba uus klubi välja valitud, kuid Piast ei andnud üleminekuks luba. Läbirääkimised lepingu lõpetamise osas, mida on veel aasta jagu järel, kestavad edasi.

"Ei mõtle sellest üldse. See võib juhtuda, aga võib ka mitte kunagi. Võtame rahulikult. See periood, kui ma sellest väga palju mõtlesin, on möödas. Keskendun enda võimalikult heas vormis hoidmisele ja naudin rohkem aega pere seltsis," sõnas ta.

Mis juhtub, kui augusti lõpuks ehk üleminekuteakna sulgumiseks klubi vahetada ei õnnestu? "Siis pole midagi teha. Jätkan siin. Arvatavasti klubi jaoks selline olukord sobib."

Põhikoosseisu naasmise lootusi Vassiljev ei hellita. "Nii palju, kui mina tean, siis treeneri nägemus on selline, et mina tema koosseisu ei kuulu. Arvatavasti oma arvamust lähiajal ei muuda," arvas Vassiljev.

Vassiljev loodab, et teda hoolimata vähesest mängupraktikast siiski veel koondisesse kutsutakse. Järgmise kohtumise peab Eesti UEFA Rahvuste liigas 8. septembril Kreeka vastu.

"Kindlasti see olukord võib mu koondisekutset mõjutada, aga mina seda väga palju muuta ei saa. Proovin ennast heas vormis hoida. Loodan, et mulle siiski kutse saadetakse. Enne mängu on nädalane laager, mille jooksul saavad treenerid vaadata, kas ma olen valmis või ei ole," lisas Vassiljev.