Piiroja advokaat Jon Egil Augestad ei tahtnud Norra ajakirjandusele avaldada, kuidas saavutati kokkulepe varade aresti alt vabaks saamiseks ajal, mil kohalikud võimud eestlast ikka veel maksupettuses kahtlustavad. "Kõik mis ma öelda võin, on see, et kui maja on aresti all, ei või sa seda müüa. Kui aga aresti alt vabastatud, siis on see lubatud," ütles ta väljaandele NRK.no.

2004.-2011. aastani Fredrikstadis mänginud Piiroja on juba pikemat aega olnud Norra maksuameti huviorbiidis seoses raha liikumisega läbi Piiroja endisele koduklubile FC Florale kuuluva agentuuri. Hiljuti segati asjasse ka Norra politsei.

Piiroja aastapalk oli Fredrikstadis 600 000 Norra krooni, mis on väiksem kui osadel tema klubikaaslastel, kuigi eestlane oli selle meeskonna üks juhtfiguure. Samal ajal maksis aga Fredrikstad aastas miljon Norra krooni FC Flora agentuurile Baltimaade mängijate skautimise eest, läbi mille Piiroja samuti tulu teenis. Seega kahtlustabki maksuamet, et klubi ja agentuuri vahel sõlmitud kokkulepe on seotud maksudest kõrvale hiilimisega.

Pärast Piiroja juhtumi suure kella külge löömist võttis kohalik maksuamet luubi alla ka teised Norras mänginud Eesti mängijad nagu Aleksandr Dimitrjev, Enar Jääger, Sander Post, Alo Bärengrub ja Pavel Londak.