Norra politsei ja maksuameti andmetel jättis Piiroja oma seitsmeaastase Fredrikstadi karjääri jooksul (2004–2011) maksud maksmata 1,8 miljoni krooni ehk 220 000 euro suuruse tulu pealt.

"Aastatel 2004-2009 tegi Piiroja ühe või mitu kokkulepet, millega varjati kokkuvõttes 1,835 miljoni krooni suurust tulu. Raha jõudis Piirojani Eestis tegutseva ja jalgpallureid vahendava agentuuri kaudu," rääkis politsei advokaat Kåre Solvoll Aftenpostenile.

Kuna eestlane on ajalehe teatel nõustunud kokkuleppemenetlusega, toimub kohtuprotsess ilma prokuröri, advokaadi ja tunnistajateta. Piiroja esitab 30. aprillil kohtunikule oma selgituse ja saab otsuse teada kohapeal.

Piiroja ütles Delfile, et oska seda Aftenposteni artiklit kuidagi kommenteerida. "Lugesin ka ise alles seda uudist lehest. Ei ole üldse kursis, sest minuni ei ole sellist informatsiooni jõudnud, et pean 30. aprillil kohtusse minema," rääkis Piiroja.

Ka ei tea Piiroja midagi väidetavast kokkuleppemenetlusest. "Ei ole oma advokaati veel kätte saanud. Ma ei ole küll mingi kokkuleppega nõustunud. Kogu see protsess on olnud algusest peale väga kummaline. Esmalt saan infot meediast," lisas Piiroja.

Kokku said Fredrikstadi klubis maksupettuse süüdistuse 20 inimest. Sel nädalal mõisteti näiteks eksmängijale, ameeriklasele Brian Westile kümne kuu pikkune tingimisi vanglakaristus, sest ta oli 1,2 miljoni kroonise tulu pealt jätnud maksud tasumata.