San Marinoga mängiti eelmisel pühapäeval ning juba teisipäeval saatis Pohlak juhatusele kirjalikult vastavasisulise ettepaneku.

„Juhatuse eelmine korraline koosolek toimus 14. juunil ehk San Marino mängupäeval. Seal lepiti kokku ka edasised tegevused treeneriküsimuses. Kirjalik suhtlus on juhatuse töös väga tavapärane praktika," selgitas EJLi infojuht Mihkel Uiboleht. „Protsess käib. Nüüd on kõigil juhatuse liikmetel aega oma seisukoht kujundada. Loodetavasti saame kuu lõpuks uudisega välja tulla."

Kõnealuses küsimuses moodustati ka töögrupp, mis esitas Pohlakule analüüsi. Sinna kuuluvad teiste hulgas nii inimesed juhatusest (näiteks A-koondise eest vastutav Tarmo Lehiste, endised tippmängijad Mart Poom ja Marek Lemsalu), A-koondise siseringist (lisaks väravavahtide treenerile Poom Pehrssoni abitreener Janno Kivisild), aga näiteks ka U21 ja U23 koondiste peatreener Martin Reim ja EJL koolitusjuht Karel Voolaid.

„Kõik neid arvamusi ja hinnanguid arvestades ongi ettepanek tehtud. Aga lõplik vastutus lasub juhatusel ning iga selle liige peab lähiajal kirjalikult oma arvamuse edastama," selgitas Uiboleht.

Lisaks Pohlakule, Lehistele, Poomile ja Lemsalu kuuluvad EJL juhatusse Andri Hõbemägi, Ainar Leppänen, Arvu Sild, Vaapo Vaher, Priit Penu, Eduard Rõžov, Josep Katsev, Peeter Küttis ja Are Altraja.

Pehrsson asus kaheaastase lepinguna Eesti koondise peatreenerina ametisse eelmise aasta alguses.