Värskelt renoveeritud Pärnu Rannastaadionil toimuv matš on peaprooviks Eesti jaoks 6. septembril Zenicas algavale MM-valikturniirile, kus esimeseks vastaseks on tugev Bosnia ja Hertsegoviina.

Pehrssoni sõnul pole Pärnu linn talle päris võõras. "Olen siin tegelikult varem olnud - eelmisel aastal käisin siin ja ööbisin isegi samas hotellis. Tegu on ilusa kohaga ja kindlasti on huvitav Tallinnast väljaspool mängida - see toob siinsetele inimestele positiivseid emotsioone ja loob vahelduseks teistsuguse atmosfääri natuke väiksemal staadionil. Loodame, et see kõik toob ka positiivse tulemuse."

Eelseisvalt kohtumiselt ootab Pehrsson seda, et sinisärgid võtaksid mänguohjad enda kätte. "Ootan meilt initsiatiivi võtmist ja rohkem palli hoidmist. Kunagi loomulikult ei tea, milliseks mäng täpselt kujuneb, aga need on minu ootused. Meil on olnud mänguks valmistumiseks eilne ja tänane päev, seekord kasutame seda perioodi ära selleks, et harjutada mängu palliga. Proovime saada võimalikult palju häid võimalusi ja need ka ära kasutada."

Kui palju mängijaid kavatseb rootslasest treener Malta vastu kasutada? "Alustame ikka 11 mängijaga, aga vahetusi me lihtsalt vahetuste pärast tegema ei hakka. Õnneks on meil kohtumine Bosniaga alles teisipäeval, nii et puhkuse andmiseks tuleb meil säästa ainult neid mängijaid, kes viimase nädala jooksul klubis palju mängisid."

Malta ja Bosnia on kaks küllaltki eri puust vastast - kas parem oleks viimase mänguna hoopis mõne Bosniale sarnasema mängustiili ja tasemega tiimi vastu kohtuda?

"Kui nii võtta, siis peaksime mängima näiteks Serbia vastu, aga meil on need kogemused juba olemas. Peame valmis olema kõigis mänguelementides - homse suhtes otan, et suudaksime rohkem rünnakule keskenduda. Seejärel peame kasutama iga päeva, et valikmänguks meeskonda ka muudes elementides rohkem ette valmistada."

Pehrssoni sõnul on Malta mängujoonis eestlaste jaoks pisut võõras. "Nad on mänginud 3-5-2 või 5-3-2 formatsioonis, mis on meile küllaltki uus ning nõuab meilt mängides natuke teisi asju. Kui neile aega anda, siis on nad ka palliga osavad, nii et me ei tohi ise kaitsesse vajuda. Nad hoiavad keskväljal palju mängijad ning mängivad sageli küllaltki madala kaitseliiniga, otsides väga kiirete kontrarünnakutega otse oma ründajaid."