Koondise peatreeneri Magnus Pehrssoni sõnul on treeningutel harjutatud just neid elemente, mis viimastel koondisemängudel Balti turniiril Lätis enim soovida jätsid.

„Oleme trennis natuke rohkem rünnakule keskendunud,“ rääkis Pehrsson telefoni teel Islandilt. „Oleme tegelenud rünnaku üles ehitamisega, keskendunud väravavõimaluste tekitamisele ja vasturünnakutele. Lätis kaitsesime kohati väga madalalt, kuid nüüd loodan, et meeskond näitab tervikuna platsil natuke paremat mängu.“

Tavapäraselt ei soovinud Pehrsson veel paljastada, kes kuuluvad tema valitud algkoosseisu. Juba varem on ta välja öelnud, et väravas seisab Islandil Sergei Pareiko, nüüd lisandus kindlate alustajate nimekirja ka Ragnar Klavan, kes kannab mängus ka kaptenipaela. Värskelt koondisse lisandunud keskkaitsja Igor Morozovi kohta ütles Pehrsson, et näeb temas meeskonnale kindlasti vajalikku täiendust, kuid ei taha veel öelda, kas Morozov homme algkoosseisus mängib.

Kuna ründajatest on vigastatud nii Sergei Zenjov kui Henri Anier, kaasas Pehrsson Islandile sõitnud koondisse nii Henrik Ojamaa kui Kaimar Saagi, samuti teenis kutse Hannes Anier. „Kui mul oleks võimalus, kasutaksin igas mängus kahte-kolme ründajat, et saada nende esitustest paremat pilti. Nüüd peab leppima selle olukorraga, mis on,“ sõnas Pehrsson.

Viimased kolm koondise maavõistlust ei ole toonud Eestile just ilusaid tulemusi - 1 : 1 viik Gibraltariga, 2 : 4 kaotus penaltitega Lätile ja 0 : 2 kaotus Soomele.

Pehrsson rõhutas siiski, et neist tulemustest ei tasu teha kaugeleulatuvaid järeldusi: „Minu töö on meeskond viia sellele tasemele, et me oleks valmis valikmängudeks. Katsetan erinevaid pallureid. Hea on see, et meeskonnal on aega koos olla, selle pealt saame õppida, et meeskond näitaks valikmatšides paremaid tulemusi.“