Kogu rannavutikeskuse ehitus algas juba laupäeval ja vätlab kuni teisipäevani, väiksemaid töid tehakse ka kolmapäeval.

„Pärnu randa kerkib kaks rannajalgpalliväljakut: peastaadion koos 1500-kohalise individuaalsete istmetega tribüüniga, mille hulgas ka 200-kohaline VIP sektor, ning harjutusväljak, mis on mõeldud koondistele soojenduse läbiviimiseks,“ selgitas Eesti Jalgpalli Liidu infrastruktuuri juht Targo Kaldoja.

„Tribüünil on 19 lipumasti, kuhu heisatakse 16 osaleva riigi ja võistlusega seotud lipud. Rannajalgpallikeskusesse tuleb 4 telki mängijate riietumiseks, pesemisala, eraldi telgid nii kohtunikele kui ka tantsutüdrukutele, 10 töökohaga kontoriruum, VIP toitlustusala ja 8 meetri kõrgune kaameraplatvorm. Rannajalgpallialal on ka G4S rannavalve esmaabi soojak. Kogu staadioniala on piiratud aiaga, mille sees on ka publikule mõeldud toitlustustelgid. Püstitatakse ka suur LED-ekraan ning elektrooniline ajavõtutabloo.“

Kaldoja sõnul algas aktiivne ehitus juba laupäeva hommikul ning teisipäeva õhtuks peab kõik valmis saama, sest kolmapäeval on koondiste ametlikud treeningud.

„Enne tribüüni püstitamise algust sõeluti ja tasandati väljaku alale jääv liiv, aga seda tuleb üks kord veel teha, et pinnas oleks mängudeks parimas seisus. Tribüüni ehitamise ja ala püstitamisega tegeleb Kontsertlavad.ee meeskond, jalgpalliliidu brigaad vastutab väljaku eest. Kahtlemata on see uus kogemus, sest muruplatsi asemel tuleb nüüd hooldada liivaväljakut,“ selgitas Targo Kaldoja.

20.–23. augustini Pärnu rannas peetaval Euroliiga superfinaali osalevad Itaalia, Hispaania, Portugal, Prantsusmaa, Venemaa, Šveits, Valgevene, Ukraina, Inglismaa, Norra, Ungari, Türgi, Rumeenia, Aserbaidžaan, Tšehhi ja Eesti. Tihedas heitluses, kus kohal on värske maailmameister Portugal ja maailma edetabeli liider Venemaa, selgub Euroopa meister. Sissepääs mängudele on tasuta. Ajakava leiab turniiri kodulehelt superfinal.eu.