Eesti Jalgpalli Liidu eestvedamisel toimunud läbirääkimised Pärnu Jalgpalliklubi, Pärnu JK Vapruse, Pärnu linnapea Toomas Kivimägi ja Pärnu spordijuhi Uno Koortiga päädisid ühise arusaamaga, et järjepidevuse säilitamiseks ja mängijatele vajalikul tasemel sportliku väljundi pakkumiseks on oluline jätkata meeskonnaga kõrgemal kui II liiga.

"Olime valiku ees, kas püüda kõigi raskuste kiuste mängida Esiliigas või astuda samm tagasi ja püüda valmistada järgmist põlvkonda ette mängimaks tipptasandil ja loomaks selgroogu meeskonnale, kes mõne aasta möödudes oleks võimeline kinnitama kanda juba Meistriliigas. Valisime teise tee," selgitas Pärnu Linnameeskonna peatreener Gert Olesk.

"Kohtusime eraldi nii Pärnu JK kui ka Vapruse juhtkonnaga, mõlemad olid positiivsed ja said aru, et Pärnu jalgpalli kunagine hiilgus vajab taastamist. Ka kohtumine Pärnu linnapeaga oli konstruktiivne ja ta avaldas oma toetust kõnealusele projektile," märkis Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak. "Andsin oma põhimõttelise nõusoleku osalemaks linnameeskonna organisatsioonilises juhtimises. Minu jaoks teeb asja jätkusuutlikuks põhimõtteline kokkulepe Raio Piirojaga, kes on andnud nõusoleku pärast jalgpallurikarjääri lõppu asuda elama Pärnusse ja vedada linnameeskonna projekti."

Ka teised Pärnust pärit endised tippjalgpallurid nagu Teet Allas, Sergei Hohlov-Simson ja Marek Lemsalu on avaldanud valmidust jõudumööda Pärnu jalgpalli tagasi Meistriliiga tasemele viimises kaasa lüüa.

Eesti Jalgpalli Liidu ja Pärnu linnapea kohtumisel lepiti kokku ka koostöö Pärnu Mai tänava kunstmuruväljaku katte vahetamiseks.

Esiliiga B tasandil osalevat Pärnu Linnameeskonda rahastavad hooajal 2013 Pärnu linn ja Eesti Jalgpalli Liit. II liigas mängivat Pärnu Linnameeskonna duubelvõistkonda rahastab Pärnu JK Vaprus.

Esiliigas Pärnu Linnameeskonnast vabaks jäänud koha sai sportliku printsiibi alusel endale Vändra JK Vaprus. Vändrast pingereas eespool olnud Kohtla-Järve JK Järve ei olnud taotlenud Esiliiga litsentsi ja JK Sillamäe Kalev II otsustas jätkata Esiliiga B tasandil.