Kui jalgpallurina esindas Allas aastatel 1997 – 2008 Eesti koondist 73 korda ja lõi 2 väravat ning oli osaline neljas FC Flora meistritiitlis, siis korraldusliku poolega puutub ta kokku esmakordselt. Juhendajana on tal kogemus 2009. aastast, mil tegutses Floras Tarmo Rüütli kõrval abitreenerina.

“Projektidega tegelemine on pikk protsess – pean väikestest tükkidest suure asja kokku meisterdama, detaile on siin väga palju,” kirjeldab Allas. “Väga palju on olnud kasu sellest, et tunnen jalgpalliringkonda ja nemad mind – nii on lihtsam kontakte luua.”

Allas tunnistas, et oli juba varem pikalt mõelnud jalgpallialasele tööle. “Mulle see meeldib, õhkkond jalgpalliliidus on väga hea. See jutt võib tunduda naiivsena, aga kuna ma olen nii palju jalgpallilt saanud, siis tahan ka midagi tagasi anda ja aidata asja edasi viia," sõnas Allas. "Arvan, et noorte jalgpallist on just õige alustada.”

Endine koondise paremkaitsja ei välista, et soovib tulevikus ka treeneriametit proovida – soov ennast koolitada ja lõpetada pooleliolevad kehakultuuriõpingud Tallinna Ülikoolis on olemas.

“Otsisin endale novembris aktiivselt tööd ja alguses ei olnud palju pakkumisi, kuid detsembris leidsin end hoopis uuest seisust – pakkumisi tuli lausa kaheksa, millest oli ühelt poolt väga hea meel, aga samas pidin kahjuks mitmele ka ära ütlema. Kõik olid omamoodi huvitavad ideed, aga olen praegu valituga rahul,” selgitas Allas.

Eesti Jalgpalli Liit on viimaste aastate jooksul läbi erinevate projektide ala juurde toonud neli ekskoondislast – enne Allast töötas jalgpalliliidus Indrek Zelinski, kes siirdus värskelt FC Levadiasse treeneriks, lisaks aidati mõned aastad tagasi Lasnamäe FC Ajaxil juhendajaks tuua Andei Borissov ning nn retrokoondise etteotsa palgati Erko Saviauk.