Florakad võtsid Niši kaasa eelmisel nädalal avamängus saadud suurepärase 2:0 võidu ning suutsid edu hoida - pikalt nullil püsinud skoor avati lõpuks 68. minutil Stefan Mihajlovići tabamusest, kuid Flora õnneks suutis keskkaitsja Henrik Pürg 80. minutil karistuslöögiolukorras lüüa üliväärtusliku võõrsilvärava. Seetõttu ei olnud serblastele suurt lohutust ka sellest, et mõned minutid hiljem uuesti juhtima mindi.

Mängule pani lõpliku punkti vahetusmees Mark Anders Lepik, kes lõi kolmandal üleminutil üks-ühele olukorrast seisuks 2:2. Florale seega kahe mängu kokkuvõttes kaheväravaline võit ning ajalooline edasipääs - 24 hooaja jooksul jõuti järgmisse ringi alles teist korda. 2006. aasta suvel jõuti teise kvalifikatsiooniringi pärast 0:0 ja 1:1 viike Norra klubi Oslo FC Lyn vastu.

Järgmises ringis saab Flora tõeliselt magusa vastase - nimelt ootab neid ees vastasseis Euroopa liiga mulluse poolfinalisti Frankfurdi Eintrachtiga. Esimene mäng toimub juba järgmisel neljapäeval Tallinnas.

Esimesena oli võistlustules FCI Levadia, kes asus kell 19.00 Lillekülas Islandi mulluse karikavõitja Stjarnani vastu tagasi tegema avamängus võõrsil saadud 1:2 kaotust.

Kohtumine algas Levadia jaoks suurepäraselt - 17. minutil suunas venelasest keskkaitsja Jevgeni Ossipov palli nurgalöögiolukorras peaga väravasse ning viis levadialased juhtima. Stjarnan leidis aga mõne aja pärast vastukäigu, kui vaid kaheksa minutit hiljem suutis Thorstein Mar Ragnarsson samuti pealöögiga seisu viigistada.

1:1 viigiseis tähendas Levadia jaoks seda, et kindlasti oli tarvis veel skoori teha, et oma edasipääsulootusi elus hoida. Kuigi teine poolaeg kuulus mänguliselt suuresti Levadiale, ei suudetud tükk aega vajalikku väravat üles leida. Kangelaseks kerkis lõpuks taas Ossipov, kes suunas 89. minutil rünnakule tormanuna väravasse vahetusmehe Erick Moreno söödu ning viis sellega mängu lisaajale.

Lisaaja avapoolajal omas Levadia selgelt initsiatiivi ning kirja saadi ka värav - 105. minutil mängis vastaste kaitsja oma karistusalas käega ning saadud penalti realiseeris Dmitri Kruglov.

Ülivalusal kombel sai Stjarnan lõpuks värava kätte, mis nad võõrsilvärava reegliga järgmisesse ringi saadab - 123. minutil (!) torkas Brynjar Gudjonsson palli nurgalöögiolukorras võrku ning Levadia oligi kõige südantlõhestavamal moel konkurentsist välja löödud.

Oma euromängu pidas täna Balkanil ka Narva Trans, kes sai eelmisel nädalal Rakveres Podgorica Buducnostilt 0:2 kaotuse ning ei suutnud ka võõrsil vastu saada, võttes vastu 1:4 kaotuse. Transi auvärava lõi Eduard Golovljov.