Võiduvärava toonud karistuslöögi teenis Eestile veaga maha võetud Rauno Sappinen. Seisvast pallist jooksis vastaste eksitamiseks üle Dmitri Kruglov, misjärel Vassiljev nahkkera üle müüri ristnurka keerutas.

Esimese ehmatuse elas Eesti üle juba 7. minutil, kui Mihkel Aksalule vastaste ründaja maha võtmise eest karistusalast väljaspool kollane kaart anti. Sellele järgnenud karistuslöögist põrutas Liam Walker palli Eesti väravalatti.

Eesti koondis koguneb järgmine kord EM-valikmängudeks Põhja-Iirimaa (8. juunil Tallinnas) ja Saksamaaga (11. juunil Mainzis).

Eesti koosseis: Mihkel Aksalu, Gert Kams (44. Nikita Baranov), Madis Vihmann, Karol Mets, Dmitri Kruglov, Sergei Zenjov (78. Henrik Ojamaa), Mattias Käit, Brent Lepistu (Frank Liivak), Konstantin Vassiljev, Mark Oliver Roosnupp (58. ), Rauno Sappinen (71. Henri Anier).

Hoiatused: 7. Mihkel Aksalu - 78. Tjay De Barr.

Kuna nii Eesti kui Gibraltar kuuluvad viieliikmelistesse valikgruppidesse, jäävad osad mängupäevad valikmatšidest vabaks ning seetõttu otsustati tekkinud auk sõprusmänguga täita.

Eesti on hoolimata Hispaania lõunaosas asuva pisikese Gibraltari väga napist iseseisva jalgpalli ajaloost omavahel juba neli korda kohtunud: 2014. aastal võitis Eesti esimese sõprusmängu 2:0 ning tegi seejärel Tallinnas nendega 1:1 viigi. 2018. aasta MM-valiksarjas kuulusime gibraltarlastega ühte alagruppi ning toona võitsime mõlemal korral kindlalt: kodus 4:0, võõrsil Joonas Tamme kübaratriki toel suisa 6:0.

Tänase mängu eel on Eesti olukord aga pisut teistsugune: puudujaid on meil mitmeid. Lisaks Ragnar Klavanile ja Siim Lutsule, kes vigastuste tõttu niiehknaa ka Põhja-Iirimaa vastu koosseisu ei kuulunud, on vahepeal klubi juurde tagasi sõitnud ja Tamm, samuti ei ole veel mänguvalmis Belfastis mängueelsel soojendusel viga saanud Taijo Teniste.

Kõik see tähendab kokku, et Eesti peatreeneril Martin Reimil ei ole vähemalt kaitseliinis isegi väga palju valikuid: usutavasti saab väravas oma võimaluse kas Mihkel Aksalu või Marko Meerits, kaitses võib aga algkoosseisus või vahetusest platsile oodata teiste seas näiteks Dmitri Kruglovi, Märten Kuuske, Madis Vihmanni ja Gert Kamsi. Tõenäoliselt annab Reim võimalusi ka mitmetele mängijatele, kes tavapäraselt algrivistusse ei kuulu: poolkaitses ja rünnakul võivad minuteid teenida näiteks Brent Lepistu, Mark Oliver Roosnupp, Frank Liivak ja Rauno Sappinen.

Gibraltari koondis alustas EM-valiksarja laupäeval, kui kodus jäädi vaid 0:1 alla Iirimaale.

Mäng toimub Gibraltaril Victoria kunstmurustaadionil.

Gibraltari ja Eesti kohtumine algab meie aja järgi kell 21.45 ning Delfi Sport toob tähtsamad sündmused lugejateni otseblogis. Samuti hoitakse silm peal ka samal ajal toimuvatel EM-valikmängudel: huvitavamatest heitlustest peetakse sama algusajaga näiteks Bosnia - Kreeka, Norra - Rootsi ja Šveits - Taani kohtumised.

Kuula ka jalgpallisaadet "Futboliit", kus Eesti koondise hetkeseisust räägiti ning muuhulgas ennustati, et Eestil võib Gibraltaril päris keeruliseks minna:

1x
00:00