Jalgpalliliidu peasekretäri Anne Rei sõnul on alaliit võtnud eesmärgiks endistest koondislatest või Eesti kõrgliigas vähemalt 100 mängu pidanud palluritest ette valmistada treenereid, keda kasutada noortekoondiste juures või suunata edasi töötama klubidesse.

Jalgpalliliidu koolitaja Karel Voolaid sõnas, et kuigi seltskond on eriline, siis koolituse läbiviimisel pole see mingeid muudatusi sisse toonud. "Ega teooria ja praktilised ülesanded on ikka samasugused, ainult ajaga muutuvad mõned harjutused. Aga loomulikult on tore, et endise tippmängijad niimoodi koos on," lausus ta.

Koolitusel on kokku 19 osalejat, kelle hulka kuuluvad näiteks Andres Oper, Teet Allas ning Premium liiga väravaküttide edetabelis esikuuikusse mahtuvad Vladimir Voskoboinikov ning Sander Post. Endistest või praegustest mängijatest osalevad ka Karl Palatu, Andres Koogas, Jürgen Henn, Andrus Mitt, Rain Tölpus, Vahur Vahtramäe, Antti Arst, Aivar Anniste, Andrei Veis, Aiko Orgla ja Kaidi Jekimova.

"Mitmel tulevasel treeneril on läbitud C litsentsi koolitus, kuid paljud mängijad said jalgpalliliidu otsusel otse B litsentsi omandama. Tippmängijatel on baasteadmised olemas ning seetõttu saab koolitusel rõhuda just treeneriks olemise nüanssidele," lausus Voolaid.

"Minu jaoks pole nii väga oluline, et nad seal koolitusel osalevad, vaid just see, et see ka tulevikus kuskile viiks. Loodetavasti on nende omandatud kogemustest kasu tulevikus treenerina ning miks mitte ka muudel ametitel – jalgpalliklubid vajavad juhte, noortetööd koordineerivaid inimesi," arutles Voolaid.