Pilt, mille arstid uuringute järel jalgpallurile silme ette manasid oli mõtlema panev. "Ega ma algul kellelegi väga rääkinud, et teise põlvega ka jama on. Olukord tundus tõesti halb ja igasuguseid mõtteid käis peast läbi," lausus alates 2004. aastast välisklubides leiba teeninud keskkaitsja Delfile.

Eestisse puhkusele tulles tegi Piiroja jalgpallikoondise arsti Kaspar Rõivassepa ettekirjutusel uued uuringud, mille tulemused saadi teada käesoleva nädala algul. Pilt oli palju rõõmustavam kui varasemad hirmujutud ning Rõivassepa hinnangul 32-aastane koondise veteran põlvede pärast putsasid veel varna riputama ei pea. "Midagi väga hullu ei tuvastatud. Kõhrekulumise tunnused on olemas, aga tema vanuses mängijal reeglina see nii ongi. Eelnevalt oli kahtlus, et Piiroja mõlemal põlvel võib olla haigusnähe, mida nimetatakse lõhestavaks luu-kõhrepõletikuks. See tekitab põletikku kõhre alla, sinna imbub ka vedelik ning mõne aja möödudes tuleb tükk kõhre küljest lahti. Paremas põlves on ka traumaatilised nähud, aga pikem puhkus on mõjunud hästi ja on näha, et üldine pilt läheb aina paremaks," lahkas Rõivassepp Piiroja tervislikku seisundit.

Alates reedest kergete treeningutega alustav Piiroja kibeleb taas platsile ning loodab juba juunis esindada Pärnu maakonna meeskonda. Koondise arst laidab selle mõtte kiirelt maha. "Pigem peaks ta vaikselt põhja laduma ja mängudega kuu-poolteist ootama. Arvan, et augusti alguseks võiks ta olla päris hea ning ka koondise esindamiseks valmis."