Norra viimane õnnestumine oli 2000. aastal, kui pääseti Belgias ja Hollandis toimunud EM-ile. Mullu jõuti sinna sama lähedale kui Eesti 2012. aasta EM-valiktsüklis ehk play-off'i, kus tuli tunnistada Ungari 3:1 paremust.

Viikingite peatreener Per-Mathias Høgmo tõi tänasel pressikonverentsil hotell Olümpias välja kurva tõsiasja, et norralastel pole lihtsalt Zlatanit. Küll aga oleks sellise klassiga meest hirmsasti vaja.

"Meil on puudu ründaja, kes mängiks Euroopas kõrgel tasemel. Loodetavasti saame ta lähimate aastate jooksul," vahendas Høgmo sõnu ajaleht VG.

Norra parim väravakütt oli lõppenud kvalifikatsioonturniiril Alexander Tettey (4 väravat), kes on kaitsev poolkaitsja. "Hoolimata sellest olime me EM-ile väga lähedal," lisas peatreener.

Høgmo teatas pressikonverentsil ühtlasi, et nende poolkaitsja Håvard Nordtveit lahkub järgmisel hooajal Mönchengladbachi Borussiast Inglise Premier League'i. "Me teadsime, et Havard sinna jõuab. See on rahuldust pakkuv. 25-aastast Nordtveiti on meedias seostatud Liverpooli, West Hami ja Arsenaliga.

Høgmo võttis Tallinnasse kaasa koosseisu, milles Norra koondises väravaarve avanud mehi on vaid seitse, enamus neist ühe-kahe tabamusega. Vaid Joshua King (Bournemouth), kes homsest mängust vigastuse tõttu eemale jääb, on löönud neli väravat.

"See toob esile suurima probleemi, millega me viimasel kahel aastal oleme maadelnud, ning vahest isegi veel kaugemas minevikus. Høgmo lisas, et Norra koondise varasem edu on tulnud tänu värava ees osavalt mänginud meestele nagu Jan Åge Fjørtoft, John Carew, Steffen Iversen ja Ole Gunnar Solskjaer.