Nimelt käis hetkel Levadia hingekirja kuuluv Tamme Leicesteriga tutvust tegemas 2014. aasta augustis, mil ta värskelt Inglismaa kõrgliigasse tõusnud klubi treeningutel nädal aega osales.

"Mäletan, et oli 2014. aasta augusti lõpp ja kool oli just algamas. Siis järsku Levadiast helistati, et tekkis selline võimalus ja kas oled valmis minema. Mõtlesin esialgu: "Misasja, mina? Sellisesse klubisse?" Aga muidugi haarasin võimalusest kinni ja lendasin Inglismaale," meenutab Tamme.

"Esimesel päeval tegin siis kaasa U18 tiimi treeningutel. Järgmised päevad olid juba ka kokkupuuted esindusmeeskonnaga. Päev algas kell 9, siis said kõik tiimid kokku - nii U18, U21 kui ka esindusmeeskond. Hästi palju toimub sealt noortemeeskondadest ülesse liikumist ja pidevalt ikka keegi saab end suurte nimedega ka proovile panna. Samuti koguti seal mingi hetk kõik väravavahid ühiseks treeninguks kokku. Meid oli vähemalt viis, sealhulgas esiväravavaht Kasper Schmeichel, kellega ka juttu rääkida sain. Ta oli väga sõbralik ja üldse tundus kogu see Leicesteri tiim väga suure ühtekuuluvustundega olevat," lisab 20-aastane Tamme.

Kuna 2014. aasta algul Leicester nii suur nimi veel polnud, siis ega ma ei osanud täpselt ka vaadata, et nüüd näiteks Vardy või Mahrez mulle peale lööb

Mullu EM-valikkohtumisteks Inglismaa ja Šveitsiga ka esialgsesse koondise nimekirja kuulunud Tamme jätkab, et kogu Inglismaal nähtu viitas ülimale professionaalsusele. "Trennid olid ülimalt intensiivsed ja hästi läbi viidud. Kõikidele mängijatele anti personaalset tagasisidet ja pärast üldtreeninguid tegid iga liini mängijad - kaitsjad, ründajad ja väravavahid veel ka personaalseid harjutusi. Siis oli veel klubihoones kõikide mängijate kohta statistika isegi treeningutelt - mis protsendiga nad söötu andsid, kus nad täpselt platsil liikusid jne. Lisaks sai iga mängija enda paberile seada personaalsed eesmärke. Treener lisas omaltpoolt, mida ta mängijalt ootab ja siis hakatigi selle nimel tööle."

"Ühel hetkel koguti jälle kõik väravavahid kokku ja siis saime tõrjuda esindusmeeskonna mängijate lööke. Näiteks seal oligi ründajatel eraldi intensiivne löögiharjutus, kus me siis pidevalt tõrjeid tegema pidime. Kuna eelmise hooaja algul Leicester nii suur nimi veel polnud, siis ega ma ei osanud täpselt ka vaadata, et nüüd näiteks [Jamie] Vardy või [Riyad] Mahrez mulle peale lööb. Seega nimedele väga ei keskendunudki, lihtsalt jooksis peast läbi, et need on kõik ju Premier League'i mehed!" lausub eelmise hooaja lõpust vigastusest taastumisega tegelenud Tamme, kes nüüd vaikselt taas palliplatsidele naasmas on.

Lõbus kohtumine Esteban Cambiassoga

Pikaaegne noortekoondislane, kelle vastu on Inglismaalt huvi tuntud ka hiljem, tunnistab, et Leicesteris veedetud aeg andis talle suure motivatsioonilaengu. "Seal käies olin ma ju 18-aastane ja eks esindusmeeskonnaga kokkupuutumine oli ikka kõvaks motivatsiooniks. See nädalane periood oli mul seal nii-öelda trial, pärast mida siis saadeti tagasiside, kus oli 3 liigituskohta. Esimene neist oli siis see, et said tagasiside ja sisuliselt öeldi, et edasist huvi pole. Teise puhul öeldi, et monitoorime sind ka edasi ning kolmas tase oli siis kohene leping. Mina sain oma tagasides teise ehk nii-öelda monitoorimise liigituse. Aga eks ma annan endale muidugi aru, et praeguses seisus sellise perspektiiviga klubi sind niisama kohe tagasi esindusmeeskonda ei kutsu. Aga hea motivatsioonilaks ja kompliment oli see ikka, et millegagi silma jäid."

Leicesteri ühtekuuluvustunde ja klubi sõbralikkuse võtab hästi kokku Tamme kohtumine endise Madridi Reali ja Milano Interi poolkaitsja Esteban Cambiassoga. "Meenub ka üks lõbus seik, kus kõndisin klubiruumide koridoris ja järsku tuli üks hästi tuttav nägu vastu. Mõtlesin endamisi, et kes ta nüüd ongi, siis tuli ta minu juurde, tervitas ja surus kätt. Hiljem meenus, et tegu oli Esteban Cambiassoga ja siis paar päeva hiljem lugesingi, et ta sõlmis Leicesteriga lepingu."