Nüüd, kus sellest ettevõtmisest on möödas pea kolm nädalat, on tagasiside olnud äärmiselt positiivne ning mängijad jäid kolmepäevase teambuildinguga väga rahule, kirjutab Kalju kodulehekülg. Lisaks kinnitavad luureandmed, et meeskond on pärast seda ühtsem ning treeningutel on lausa kasutusel termin “forrest spirit“. Ka tulemused ja mängupilt on paranenud ning on jätkuvalt tõusujoones.

Kohaks oli Pärnust umbes 40 kilomeetri kaugusel asuv Matsirand, kuhu Nõmme Kalju sõitis oma kollase Taisto bussiga ning kus tuli hakkama saada kolm päeva, kaasas olid klubi poolt kaks suurt sõjaväetelki, söögipoolis ning iga mängija oli kaasa võtnud ka endale vajalikud vahetusriided, magamisasjad ning muid vajaminevaid asju.

Ligi kaks tundi kestnud sõit ei möödunud probleemideta, kuna sihtmärgiks olnud laagriplats oli nii hästi ära peidetud, et mitmel korral sõideti mööda või satuti valesse kohta. Õnneks oli bussis olemas Tarmo Neemelo, kes paistis kohta tundvat ning bussijuhi ka õigele teele suunas.

Laagriplats ei näinud midagi erilist: suur plats, ühelt poolt metsaga ümbritsetud ning teiselt poolt liivane ja kivine rannaäär. Platsil oli aga metsa ääres lagedad kohad telkide paigaldamiseks, tulease, söögi tegemiseks ahi ja suurem katusega söögikoht.

Esimese asjana veeti bussist asjad platsile ning kõik jagati kahte gruppi, kus esimene ülesanne oli võidu suur ning näiliselt kerge, kuid tegelikult mõtlemist ja meeskonnatööd vajav tegevus. Kaotajameeskond pidi tegema söögi, kuid lõpptulemusena tegid kõik üheskoos seda. Seda osaliselt ka seetõttu, kuna arvati, et võitjameeskond tegi sohki. See aga ei rikkunud head meeleolu ning õhtu võis lõppeda mõnusa koosistumise ja grillimisega.

Esimesel päeval oli mängijate jaoks raskeim mitte telgi ülespanek, söögi tegemine või magamisaseme sättimine, vaid pidada kinni olulisest reeglist: telefonid tuleb loovutada ning need saab kätte alles esmaspäeva hommikul. Suurte raskustega seda suudetigi.

Põhitegevus teisel päeval

Teine päev algas taas ilusa päiksepaistelise ilma ning ühise hommikusöögiga kell 10.00 algavaks rivistuseks valmistumisega. Selle ootuses otsustasid mitmed mängijad päikest võtta või siis muudmoodi oma aega sisustada.

Peale kella kümmet saabus aga teambuildingu juht Allan Bernard koos abilistega ning jagati mängijad kahte meeskonda, kes pidid oma meeskonnale mõtlema nime ning tunnuslause. Nii asusidki võistlema tiimid nimedega “Chuck Norris” ja “Käbi”, kelle hüüdlaused olid vastavalt “Chuck is back” ja “Käbi”.

Päev jagati kaheks osaks, kus esimeses tehti kergemaid ning “maalähedasemaid” tegevusi ning päeva teine pool viis mängijad kõrgustesse. Mitmekülgseid takistused pidid läbima kummagi tiimi kõik liikmed ning ilma meeskonna toetuseta on võimatu kogu seda rada läbi teha.

Päeva esimesel poolel oli rohkem takistusi, kus üheks huvitavamaks oli näiteks “ämblikuvõrk, mis tuli läbida nii, et iga mängija võis ühest august läbi minna vaid korra, mis tähendas, et mõni mängija viidi pea kahe meetri kõrguselt läbi ava ilma, et ta kõik puudutaks.

Esimene päeva osa lõppes lõunasöögiga, pärast mida asuti vaid nelja, kuid palju kõrgemale viivat takistust läbima, kus tulid appi ka julgestusrihmad. Üle tuli saada oma kartusest kõrguse ees, kuid koos meeskonnakaaslaste toetuse ja abiga suutsid kõik mängijad takistused läbida.

Lihtsana võis näida näiteks redelist erilise ronimistehnikaga 12 meetri kõrgusele puuotsa ronimine ja sealt alla hüppamine – koos julgestusnööriga muidugi – kuid seal pidid mitmed mängijad silmitsi seisma kõrgusekartusega, mis loomulikult ületati.

Homme ülitähtis mäng

Nõmme Kalju, keda ootab teisipäeval ees selle hooaja vaieldamatult tähtsaim mäng, läbis kahemängulise paari avamatši edukalt, tehes Soome kuulsa ning tugeva HJK Helsinki vastu 0:0 viik. Korduskohtumine peetakse homme õhtul kell 18.30 Kadrioru staadionil.