Esimestes eelringides nii Leedu klubi Trakai kui ka Iisraeli tiimi Haifa Maccabi alistanud Kalju pidas ka Türgi pealinnas Ankaras südikalt vastu suurema osa mängust, kuid pidi siiski Tiago Pinto 74. minuti väravast 0:1 kaotuse vastu võtma.

Kogu mängu valitsenud türklased tabasid sealjuures veel kahel korral Kalju värava põiklatti. Peamiselt kaitsetööle keskendunud Eesti klubil endal üldjoontes väga häid võimalusi ei tekkinud, kuid mängu lõpus suutis vahetusest sekkunud Igor Subbotin mitmel korral Osmanlispori väravat ohustada. Parimaks šansiks jäi mõni minut enne lõpuvilet toimunud olukord, kui vastaste väravavaht Subbotini pealöögi vastu latti tõrjus.

Järgmisel neljapäeval Tallinnas toimuvas kordusmängus on aga Kaljul endiselt võimalus edasi viimasesse eelringi pääseda - selleks tuleb aga tugevad vastased kindlasti alistada.

Ats Purje kommentaar

"Väga raske mäng oli. Kahjuks suutsid nad ühe sellise värava ära lüüa, et ei saanudki aru, mis seal tegelikult juhtus. Mina ei ole ka õige mees seda kommenteerima. Nende vasakkaitsja tuli kahest meie mängijast läbi ja lõi ette nurka," kahetses ründaja Ats Purje 73. minuti väravaolukorda.

"Aga muidu hoidsime plaanist kinni. Kaitsesime nii, kuis jaksasime, aga vasturünnakutele ei suutnud enam minna, jõudu jäi ette liiga väheks ja värkseid jalgu enam ka polnud. Proovisime läbi standardolukordade palli rohkem hoida ja meil tekkisid isegi oma võimalused. Kokkuvõttes häbisse ei jäänud. 0:1 jätab meile kordusmänguks ka šanssi."

Purje loodab, et koduseinte toel suudetakse kordades suurema eelarve ja võimalustega klubi paremini ohjata. "Oleme kodus kindlasti ohtlikumad ja tekitame rohkem võimalusi. Eks siis ole näha, kuidas seis jääb. Nädal aega saame valmistuda ja puhata, siis tuleb hakata lahingut andma. Kindlasti tahame siit paarist veel edasi saada!"