“Otsus lubada Märten Kuusk FC Florasse ei tulnud kergelt. Meil on meeskonnas kaks noort ja perspektiivikat keskkaitsjat, Henrik Pürg ja Märten Kuusk ning meil oleks olnud raske tagada mõlemale noorele samal positsioonil piisavalt arenguks vajaminevat mänguaega," selgitas Kalju peatreener Sergei Frantsev.

"Kuigi KTM reeglit arvestades teeb see otsus meie elu keerulisemaks, pidime siiski lähtuma mängija arengu ja Eesti jalgpalli huvidest tervikuna."

“Tänan Nõmme Kalju juhtkonda, treenereid, mängijaid ja kõiki teisi klubiga seotud inimesi Kaljus veedetud mitmete aastate eest," sõnas Kuusk. "Mul on hea meel, et olen saanud treenida Sergei Frantsevi käe all. Tänu tema professionaalsusele ja kõrgetele nõudmistele olen jalgpallurina kõvasti edasi arenenud ja palju tema õpetussõnu endaga kaasa võtnud. Oluline roll minu arengu kujundamises Kaljus on olnud ka noortetreeneritel Martin Maasingul ja Zaur Tšilingarašvilil. Tänan, et mõistsite noormängijate mänguaja vajadust ning võimaldasite ülemineku FC Florasse. Soovin kõikidele klubi inimestele ja Nõmme Kalju kogukonnale edu oma edasistes tegemistes."

FC Flora spordidirektori Norbert Hurda sõnul on klubil Märten Kuuse liitumise üle hea meel. “Oleme Märteni tegemisi ja arengut juba mõnda aega huviga jälginud, küll selge teadmisega, et tegu on Nõmme Kalju mängijaga, kuid samal ajal hinnates kõrgelt tema sportlikku potentsiaali. On hea tõdeda, et täna on meil tekkinud võimalus mõelda temast kui mängijast, kes on liitumas FC Floraga. Meie klubis vajab kaitseliin tugevdamist ja usun, et Märten Kuuse sportlikud ja inimlikud omadused on oluliseks täienduseks kaitseliinile ja meeskonnale tervikuna.”

Osapoolte kokkuleppel on üleminekutingimused konfidentsiaalsed.