Haigusjuhud leiti Eesti Jalgpalli Liidu (EJL) korraldatud järeltestimise käigus.

„Testime neid isikuid, kes olid Kalju võistkonnaga koos iga kahe päeva tagant. Jätkame seda testimist veel ka lähipäevadel. Kalju klubi on meile kinnitanud, et kõik kontaktsed on isoleeritud," ütles EJLi kriisikomisjoni liige Mihkel Uiboleht.

Kokku on viimaste nädalate jooksul positiivse proovi andnud 14 Nõmme Kaljuga seotud inimest. Neist kaheksa esimest on mängijad.

Neljapäeval, 10. septembril peaks Kalju Budapestis kohtuma Euroopa liiga eelringi matšis Sloveenia klubi Muraga. Ungarisse sõitmiseks on vaja vähemalt 13 tervet mängijat. Viimased ja otsustavad koroonaviiruse testid tehakse palluritele teisipäeval.

Eile ütles Kalju president Kuno Tehva, et euromäng üritatakse ikkagi ära pidada. Esialgu pidi kohtumine toimuma 27. augustil Tallinnas, aga mõlemas tiimis avastati üks koroonapositiivne ja Terviseamet nõudis matši edasilükkamist.

„Vajadusel on olemas ka duubelmeeskonna mängijad, keda saame nimekirja kanda. Testide tulemusest sõltub, kas peame noori appi võtma või mitte. Praegu on meil töös stenaariumid A, B ja C. Võitleme viimase hetkeni, et euromäng ikka toimuks," rääkis Tehva.