"Mul on väga hea meel sõlmida leping klubiga, kus olen kasvanud ning saanud võimaluse mängida tipptasemel, Premium liigas ja Euroopa Liigas. Mu eesmärk on jätkata arengut mängijana ning pakkuda klubi eest häid esitusi, siis tuleb ka mänguaeg ning koondisekutsed," sõnas Pürg lepingu sõlmimise järel.

Kalju spordidirektor Sergei Terehhov lisas: "Väga tähtis leping Nõmme Kalju ajaloos, kuna varem pole ükski klubi oma kasvandik Kaljuga lepinguni jõudnud. Henrik tõestas tänavu kõigile, et temas on sisu ning kindlasti näeme teda järgmisel hooajal Kalju esindusmeeskonnas väga olulises rollis."

Nii keskkaitses kui paremkaitses tegutsev Pürg sai esimese Premium liiga mängu kirja alles tänavu juulis, kuid kujunes seejärel Nõmme Kaljus vägagi arvestatavaks jõuks, kogudes hooaja lõpuks enda kaukasse 10 liigamängu ja lüües värava Infoneti võrku. Samuti karastus hooaega Esiliigas Nõmme Kalju duublis alustanud Pürg tänavu eurosarjas, kus kuulus näiteks ajaloolises 1:0 võidumängus Poola tippklubi Lech Poznani üle algkoosseisu.

Noortekoondisesse murdis mees end alles sel aastal, aga tegi seda kindlamast kindlalt - vähem kui aastaga on noormehel kirjas 15 kohtumist U-19 koondise eest, sealjuures 13 neist põhikoosseisus. Tema silmapaistvad esitused teenisid talle ka kutse A-koondise sõprusmänguks Jordaaniaga.

Henrik Pürg #3
Sünniaeg: 03.06.1996 (18-aastane)
Sünnikoht: Tallinn, Eesti
Pikkus/kaal: 186cm/74kg
Positsioon: kaitsja

2014 hooaja statistika:
*Esindusmeeskonna eest Premium liigas 10 mängu ning 1 värav, Eesti karikasarjas 2 mängu ning UEFA Euroopa Liigas 2 mängu Lech Poznani vastu algkoosseisust
*Esiliigas Kalju duubli eest 24 mängu ja 3 väravat
*Eesti U-19 koondise eest 15 mängu, kutse A-koondisesse sõprusmänguks Jordaaniaga