William on varasemalt mänginud Portugali kõrgliiga mainekas klubis Academica, Brasiilias on ta kuulunud Anapolise, Araguaia Atletico ning Osvaldo ridadesse, teatab Kalju kodulehekülg.

Nõmme Kalju esindusmeeskonna abitreeneri Sergei Terehhovi sõnul oli Williami puhul huvitav fakt, et ta on mänginud Portugali kõrgeimal tasemel ning videomaterjali põhjal oli näha, et tegemist on Kalju kaitseliinist puudu oleva lüliga.

”Jõudsin Kaljusse tänu oma agendile, kes pakkus mulle suurepärast võimalust taas Euroopas mängida,” kommenteeris William oma teekonda Kaljusse.

William iseloomustab ennast kui kiiret ja agressiivset kaitsjat, kes jagab täpseid sööte ning on hea mängijate markeerija. Küll aga tõdeb kaitsja, et konkurents on Kaljus tõepoolest suur: ”Igal treeningul peab andma endast maksimumi ja näitama, et oled oma koha vääriline,” kommenteeris William.

”Minu eesmärkideks ongi võimalikult palju mänguaega teenida, teha mängudes häid esitlusi, aidata oma meeskonnal värav puhatana hoida ning võtta kõikidest mängudest maksimaalsed tulemused, et hooaja lõpus meistritiitel võita,” lisas William.

Oma esimese ametliku kohtumise Kalju eest teeb William juba sel neljapäeval, 12. juunil, mil Euroopa liiga esimese kvalifikatsiooniringi raames kohtutakse Islandi klubi Stjarjaniga.