FC Kuressaare president Priit Penu ütles, et klubi ja meeskonna tuumikuga arutati peatreeneri teemat pikalt ja valikus oli päris mitu meest.

“Lõpuks otsustasime Roman Kožuhhovski kasuks,” lausus ta. “Jälgisime tema tegemisi juba Kaljus ja see kõik tundus meie jaoks sümpaatne. Konsulteerisime ka erinevate Kalju mängijatega, kelle sõnum oli positiivne ning Romani kandidatuur on vastuvõetav ka klubi juhtmängijatele.”

Penu sõnul on Kožuhhovski eesmärgiks jääda meeskonnaga Premium liigasse püsima ja kuna koosseisus on palju noori, siis on ülesanne ka nende arendamine. “Muidugi tuleb kogu meeskonnale anda lisakäik ja ka vanemad mängijad korralikult noortega kokku sulandada,” märkis president.

Kožuhhovski, et FC Kuressaare pakub talle tõsise väljakutse, sest esiteks on tegu Eesti keelse meeskonnaga. “Eesmärgid püstitame siiski koos meestega ja anname ühiselt maksimumi, et julgelt uuele hooajale vastu minna,” lausus uus peatreener. “Läheme samm-sammult edasi ja midagi konkreetset ei taha kohe välja käia. Võtame mäng haaval ning minu ja meeskonna ülesanne on saada maksimaalselt konkurentsivõimeliseks ja professionaalseks.”

Meeskonna Premium liigasse püsima jääda aidanud treener Dmitrijs Kalašnikovsile klubi juhtkonnal etteheiteid ei ole. “Oleme temale tehtud töö eest tänulikud, kuid leidsime, et otstarbekas on edasi minna uue treeneriga,” rääkis Penu, kelle sõnul on FC Kuressaare esindusmeeskond juba 90 protsendiliselt komplekteeritud.

Premium liiga maikuu parimaks peatreeneriks valitud Kožuhhovski on treeneritöö kogemust 18 aastat ja ta omab UEFA Pro litsentsi.