Neljaks uueks mängijaks on väravavaht Sten-Marten Vahi, kaitsjad Henrik Kummer ja Kert Krusel ning poolkaitsja Peeter Klein, kes kõik kuulusid aastal 2013 Eesti U-17 eliitliiga võitnud Nõmme Unitedi ridadesse. Hinnatud noori jahtisid mitmed klubid, kuid poiste valik langes Nõmme Kalju kasuks.

“Unitedis oli väga meeldiv aeg, aga edaspidist karjääri silmas pidades oli aeg edasi liikuda. Raskemad trennid ja tugevamad mängud on väga vajalikud, et saaks mängida kõrgemal tasemel ning võidelda Premium liigas platsile pääsemise nimel. Unitediga sellist võimalust polnud, sest nende meestevõistkond mängib alles teises liigas,” selgitas poolkaitsja Peeter Klein oma valikut Kaljuga liituda.

“Ma polnud varem väga palju Kalju noortetööga kokku puutunud, kuid noortekoondises avanes mul võimalus kohtuda (Kristen) Viikmäega, kes on Kaljus noortetöö juht, ning kui võtta selle alusel, kuidas ta koondises meiega tegeles, siis ma usun küll et noortel on siin väga head võimalused läbi lüüa,” rääkis Henrik Kummer.

Neli Kalju uut mängijat on klubiga treeninud detsembri algusest saati ning mullu Esiliiga B võitnud Kalju II tulemused on samuti head: viigistati Flora II 0:0, alistati Rakvere Tarvas seisuga 3:0 ning kaotati samade numbritega Pärnu Linnameeskonnale. Poistele on sellised mängud kindlasti suurepärane kogemus.

“Poisid on näidanud, et hea on hea suhtumise ning talendiga mängijad. Meie ülesanne on selle kallal tööd teha ning uuel hooajal saavad nad kindlasti võimaluse ennast toestada,” sõnas Kalju duubelvõistkonna peatreener Zaur Tšilingarašvili.
Kert Kruseli sõnul ollakse oma klubivalikuga rahul: “Zaur on treener, kes saab mängijatega väga hästi läbi, kuid nõuab, et kõik pingutaksid maksimaalselt ning ta tajub ka väga hästi huumorit. Treeningud on Nõmme Unitediga võrreldes füüsilisemad ja mängijad ise pingutavad rohkem. Meeskonnakaaslased on sõbralikud, kõik on meid väga hästi vastu võtnud ja toetanud.”

17-aastane väravavaht Sten-Marten Vahil õnnestus ka juba saada võimalus esindusmeeskonna õhku nuusutada, käies meeskonnaga Soomes sõprusmängul. “Tunne oli võimas, et mind kaasa võeti ja et ma üldse Premium liiga meeskonnaga trenni teen, kuid mind on meeskonda hästi vastu võetud. Olen enda üle uhke ja jätkan kõvasti treenimist, et ennast veel rohkem tõestada,” rääkis ta, kes asendas Kalju teist noort väravavahti Richard Alandit ka mängus Sillamäe Kalevi vastu.