Nädal tagasi lõpetas Pärnu hooaja 5:0 võiduga viimaseks jäänud Tallinna Kalevi üle, neljanda koha saanud Põlva Lootos võitis võõrsil 4:1 Levadiat, millega põlvalannad olid ainsad, kes esikolmikult punkte röövisid. Tartu Tammeka oli viies.

Pärnu JK peatreeneri Jüri Saare sõnul saadi tänavu hakkama suuremate traumadeta ning ladusalt töötas nooremate ja vanemate mängijate koostöö. “Meil oli kindlasti kõige pikem ja ühtlasem pink,” sõnas Saar. “Võistkonnas on ka hea segu noorematest ja vanematest. Teineteist usaldatakse ning ka treeningutesse suhtumine paranes.”

Pärnakate ja Levadia võitluses esikohale sai otsustavaks viimaste suvine kaotus Florale, sest omavahel lepiti kahel korral 2:2 viiki, korra võitis Pärnu 3:1 ja korra Levadia 2:0.

Lisaks meistritiitlile esmakordselt ka naiste karika võitnud Pärnu JK esindab Eestit järgmisel aastal ka naiste Meistrite Liiga eelringis. Parim väravakütt oli Ave Pajo 33 tabamusega, järgnesid Anastassia Morkovkina 32 ja Katrin Loo 28 väravaga.

Meistriliigaga jätab hüvasti Kalev, keda asendab Esiliigas teiseks tulnud Nõmme Kalju. Viiendaks jäänud Tammeka pääses üleminekumängudest, sest Esiliiga neljandana oleks neile vastu pidanud tulema Vändra Vaprus, kuid viimased loobusid astme võrra kõrgemale püüdlemisest.

Naiste Esiliiga võitis Flora II Kalju, Pärnu II, Vändra, Narva Transi ja Kuressaare ees. Kahe viimase asemel tõusevad Esiliigasse vastavalt II liiga ida/lõuna piirkonna võitja Kohtla-Järve Lootus ja põhja tsooni parim EVL Saku Sporting.