Avapoolaeg kulges võõrustajate domineerimisel ning palli hoiti pigem lätlannade väljakupoolel. Sellele vaatamata ei õnnestunud Läti värava all üleliia ohtlikke olukordi tekitada. Esimene ärevam moment tekkis hoopis Eesti karistusala lähistel, kui väravas seisnud Karina Kork eksis puutega ning Renāte Fedotova pääses löögile. Selle ürituse klaaris väravajoone lähistelt Kairi Himanen. Eesti ohtlikuim võimalus sündis Liisa Merisalu jalast, kelle löök tabas pooltunni möödudes põiklatti, kirjutab jalgpall.ee.

Teisele poolajale tuli Eesti vastu isukalt ning töö kandis vilja 53. minutil, kui Kristina Bannikova nurgalöök lendas Läti väravavahi puutest võrku. Eesti jaoks oli tegemist esimese võiduga Läti üle ligi viieaastase pausi järel, kui viimati alistati samad vastased 2015. aasta augustis.

EM-valiksarja kohtumised jätkuvad naiste koondise jaoks sügisel, kui 18. septembril võõrustatakse Kosovot ja 22. septembril Venemaad. Oktoobris peetakse kaks mängu, kui 23. oktoobril sõidetakse külla Hollandile ja 27. oktoobril on kodus vastaseks Sloveenia. Kuu aega hiljem, 27. novembril võõrustatakse Türgit ning valiktsükli viimane kohtumine toimub 1. detsembril Sloveenias.