Vassiljev mängis ju noorena Levadias. Kuidas saab ta nüüd Floraga liituda?

Viimati pallis Vassiljev Eestis 2007. aastal, kui esindas FC Levadiat. Poole hooaja pealt visati aga mees sisuliselt esindusmeeskonna juurest välja, kuna keeldus lepingut pikendamast. Vassiljev lahkus lõpuks Levadiast suure tüliga ning kuigi sellest ajast saati on vett merre voolanud palju, võib arvata, et mingil tasandil on see osapooltel meeles.

Kuidas suudab Eesti klubi nii teenekale mängijale väärikat palka maksta?

Rahaasju osapooled täpsemalt ei puudutanud, kuid võib julgelt eeldada, et Florasse naastes tuli Vassiljevil rahulduda oluliselt väiksema palgaga kui Poolas. Lisaks sai ta Piasti klubiga lepingut lõpetades kopsaka tasu, mistõttu ei pruugi tema jaoks rahaline pool praegu kõige olulisem ollagi.

Miks Eesti? Kas välismaal ei tahtnud teda enam keegi?

Variante oli Vassiljevil ka piiri taga, kuid otsus Eesti kasuks tuli eelkõige isiklikel ja perekondlikel kaalutlustel: tema lapsed saavad nüüd minna Eesti kooli, Vassiljev ise saab Eestis tegeleda aga enda ambitsioonidega ehk minna kõrgema taseme treenerikoolitusele.

Miks otsustas Flora Vassiljevi endale võtta? Nad mängivad ju ainult oma noortega?

FC Flora on küll olnud tuntud selle poolest, et panustab eelkõige enda kasvandikele, kuid viimastel aastatel on tasapisi hakatud ka teiste kogenud mängijate poole vaatama - tuletame meelde, et eelmisel aastal pallis Floras näiteks Vassiljevi kälimees Aleksandr Dmitrijev.

Kas tegu on Premium liiga kõige kaalukama üleminekuga?

Sel aastal kohe kindlasti, aga võimalik, et ka viimastel aastatel üldse. Meelde tuleb 2015. aasta 5. märts, kui ühe päeva jooksul teatas Levadia Dmitri Kruglovi ja Sergei Pareiko naasmisest, FC Flora Enar Jäägeri tagasitulekust ning Nõmme Kalju Joel Lindpere palkamisest, kuid on võimalik, et just sportlikus mõttes võib Vassiljevi Florasse siirdumine olla neist kõigist märgilisem.

Kas Floral on nüüd Eesti meistritiitel kindel?

Nii ei saa kindlasti öelda - üks nii hea klassiga mängija mõjutab küll Flora mängu oluliselt, kuid mitte nii palju, et tiitli nüüd kindlasti florakatele peaks andma. Hoolimata Vassiljevi Floraga liitumisest on tiitlisoosik number üks endiselt Levadia. Tasub meeles hoida ka seda, et Florast lahkus möödunud hooaja järel nende eest uskumatut statistikat (eelmisel hooajal 36 mänguga 30 väravat ja 22 resultatiivset söötu!) näidanud Zakaria Beglarišvili, kes täidab Vassiljeviga sama positsiooni.

Kas tegu on Vassiljevi karjääri viimase etapiga?

Päris kindlalt ei saa nii öelda, aga võib nii arvata küll. Hooaja lõpus on ta juba 35-aastane. Kõik oleneb temast endast - kui hästi ta end tunneb ning ilmselt ka sellest, kui vajalik on ta sel hetkel koondisele.