Mängu varuks omava Flora kontol on 78 punkti, Levadial 77. Flora alistus kaks nädalat tagasi võõrsil 1:2 Tartu Tammekale, olles enne seda võitnud 11 kohtumist järjest. Floraga viimati 25. juulil kohtunud ja 2:2 viigistanud Levadia on pärast seda punkte ära andnud viikides Transi ja Kalju vastu. Levadia ja Flora on sel hooajal piigid ristanud viiel korral. Superkarika finaali võitis Levadia 2:0 ja karikafinaali 3:0. Liigas on seis viigis: mõlemal on võit, viik ja kaotus.

Kohtumisest Flora – Levadia teeb otseülekande TV14, mida on võimalik jälgida ka internetist aadressill www.kullaauk.ee, valides sealt kategooria “Sport ja tervis”.

Teistes laupäevastes kohtumistes lüüakse pall lahti kell 14 ja vastamisi lähevad Viljandi JK Tulevik – Narva JK Trans, Paide Linnameeskond – Nõmme JK Kalju, JK Sillamäe Kalev – FC Kuressaare ja Kohtla-Järve FC Lootus – Tartu JK Tammeka.

Kolmanda koha poole liikuv Trans sõidab külla Tulevikule, olles viimasel kahel hooajal seitsmest omavahelist kohtumisest võitnud kuus, viigistanud ühe ning seda väravate vahega 12:3. Tulevik sai kuu aega tagasi jagu Sillamäe Kalevist, kuid pärast seda saanud napid 0:1 kaotused Floralt ja II liiga meeskonnalt Tartu HaServ.

Paide võõrustab Kaljut teadmisega, et kahe hooaja jooksul on neilt saadud viis kaotust ja kaks viiki. Mõlemad viigid pärinevad sellest aastast ja viimasest kuuest Meistriliiga mängust on kogutud 11 punkti. Kui Kalju puhul jätta välja pronksivõitluse suhtes oluline viimase mängu 0:1 kaotus Transile, on kuu jooksul viiki sunnitud Levadia ja alistatud Läti hiid Ventspils.

Sillamäe võõrustab Kuressaaret, olles viimases omavahelises mängus võõrsil 2:2 viiki leppinud. Kalevi aprillikuise kindla 4:0 võidu kõrval on omavahelistest matšidest võit kirjas ka Kuressaarel, kui maikuise kohtumise eest määrati idavirulastele tehniline allajäämine.

Nii Lootuse kui Tammeka jaoks on hooaja lõpp kulgenud üle kivide ja kändude. Viimase kuu aja jooksul on Tammekal ette näidata võit Flora ja Tallinna Atletiku üle, kuid alla on jäädud Transile, Sillamäele ja Paidele. Lootuse viimane punkt pärineb 28. augustist, kui lepiti 1:1 viiki Paidega. Kohtla-Järve jaoks on aga punkte hädasti tarvis, sest neli vooru enne hooaja lõppu ollakse viimasel kohal.

Meistriliiga XXXIII vooru mängud. Laupäev, 16. oktoober

kell 14.00 Sillamäe Kalevi kunstmuruväljak (Kesk 30, Sillamäe)
JK SILLAMÄE KALEV – FC KURESSAARE

JK Sillamäe Kalevi peatreener Vladimir Kazatšonok: "Viimane omavaheline mäng lõppes väikese pettumusega. Seega on veelgi tähtsam sellest mängust kolm punkti võtta."

Mängija Sergei Gorbunov: “Tabelipositsioon pole meil just kiita. Tahame kindlasti kolme punkti.”

FC Kuressaare peatreener Sergei Zamogilnõi: "Olenemata sellest, mis numbrid on tablool, meie peame mängima kogu aeg, nagu seis oleks 0:0 ja võitlema lõpuni."

Mängija Joonas Ljaš: "Teenisime viimati Sillamäega Saaremaal mängides väga olulise punkti, aga arvestades seda, et kaotasime viimastel hetkedel kolm silma, oleme laupäeval kõvasti tahtmist täis, et need nüüd tagasi võita."

Peakohtunik: Jaan Roos
Abikohtunikud: Toomas Nõmmiste, Artur Telling

kell 14.00 Kohtla-Järve Spordikeskuse staadion (Spordi 4, Kohtla-Järve)
KOHTLA-JÄRVE FC LOOTUS – TARTU JK TAMMEKA

FC Lootuse peatreener Andrei Škaleta: "Selle hooaja kõik mängud Tammekaga on olnud pingelised. Eesseisev mäng ei ole erand."

Mängija Valeri Smelkov: "On vaja ühtse löögirusikana tegutseda ning see mäng võita."

JK Tammeka peatreener Marko Kristal: "Teame, mille nimel Kohtla-Järve mängib ja ei oota sealt kerget mängu."

Mängija Kaarel Kallandi: "Ootan huviga, kuidas kavatseb Marko Kristal lahendada minu ja Mario eemalejäämise tõttu tekkinud olukorra vasakul äärel."

Peakohtunik: Ainar Kuusk
Abikohtunikud: Raul Kaivoja, Eduard Rõžov

kell 14.00 Paide linnastaadion (Kooli 1, Paide)
PAIDE LINNAMEESKOND – NÕMME JK KALJU

Paide LM peatreener Meelis Rooba: "Kaljuga oleme kaks korda viiki mänginud ja see näitab seda, et võit ei ole lihtsalt unistus. Usun, et poisid teavad, milline pingutus on vaja teha selleks, et mäng võita."

Mängija Ervin Kõll: "Kaljuga on alati raske mängida. Meie mõlema jaoks tähtis mäng."

JK Kalju abitreener Getulio Fredo: "Pärast kahenädalast pausi on Meistriliiga tagasi ning Kaljul on ees raske vastasseis Paide Linnameeskonnaga nende koduväljakul. Sel hooajal on Paide meiega kahel korral viigistanud, kuid seekord sõidame Eestimaa südamesse kolme tähtsa punkti järele.”

Mängija Christian Kõrtsmik: “Paidet ei tohi alahinnata. Vaatamata sellele läheme kindlasti väga vajalike võidupunktide järele!”

Peakohtunik: Roomer Tarajev
Abikohtunikud: Marek Lillmaa, Martin Lember

kell 14.00 Viljandi linnastaadion (Ranna pst 6, Viljandi)
VILJANDI JK TULEVIK – NARVA JK TRANS

JK Tuleviku peatreener Marko Lelov: "Kui Tartu suutis tiitliheitlusesse tuua põnevust, siis ka meie lööme kõikuma Narva positsiooni kolmandal kohal."

JK Transi peatreener Valeri Bondarenko: "Hooaja lõpp läheneb ning iga mängu tulemus on väga tähtis."

Mängija Felipe Rodriges: "Viiimased mängud püüame mängida hästi ja resultatiivselt."

Peakohtunik: Sten Kaldma
Abikohtunikud: Maikel Mikson, Ülo Kikas

kell 17.00 A. Le Coq Arena (Asula 4c, Tallinn) - TV-mäng
TALLINNA FC FLORA – TALLINNA FC LEVADIA

FC Flora peatreener Martin Reim: "Tõsi ta on, nagu kõik räägivad, tulemas on hooaja tähtsaim ja põnevaim mäng kahe meistri pretendendi vahel. Loodan, et ka toetajad ning jalgpallihuvilised mõistavad seda ja tulevad staadionile kohtumist vaatama. Usun, et sellest mängust tuleb põnev lahing."

Mängija Karl Palatu: "Laupäevane kohtumine on väga oluline tiitliheitlust silmas pidades. Läheme mängu võitma."

FC Levadia peatreener Aleksandr Puštov: "Laupäevase kohtumise tähtsus on kõigile selge. Valmistume selleks tõsiselt ning mängijad on maksimaalselt motiveeritud."

Mängija Konstantin Nahk: "Anname endast parima ja võidame selle mängu!"

Peakohtunik: Hannes Kaasik
Abikohtunikud: Hannes Reinvald, Jaanus Mutli
Neljas kohtunik: Martin Salong

Tabeliseis:
1. Tallinna FC Flora 31 25 3 3 90:28 78
2. Tallinna FC Levadia 32 23 8 1 88:14 77
3. Narva JK Trans 32 19 7 6 61:30 64
4. Nõmme JK Kalju 31 16 7 8 53:34 55
5. JK Sillamäe Kalev 32 16 4 12 74:50 52
6. Tartu JK Tammeka 32 10 6 16 45:56 36
7. Viljandi JK Tulevik 31 7 4 20 25:52 25
8. Paide Linnameeskond 32 6 6 20 29:74 24
9. FC Kuressaare 32 6 3 23 28:85 21
10. Kohtla-Järve FC Lootus 31 5 2 24 19:89 17