Lisaks sellele, et tegemist on tabelis vastavalt 2. ja 4. kohal asuvate meeskondadega, teeb kohtumise põnevaks asjaolu, et Levadia (70 punkti; 29 mängust) endine peatreener Igor Prins saab nüüd Kalju (51; 28) juhendajana oma endiselt tööandjalt esmakordselt mõõtu võtta.

Statistika kõneleb Kalju kahjuks ja Prinsi kasuks, sest 11 senises omavahelises kohtumises tüüris Prins Levadia võidule üheksal korral. 2:2 viiki lepiti 2008. aasta aprillis ja 0:0 viiki tänavu juunis. Kalju kasuks räägib tõsiasi, et mõlemal korral on punkt teenitud võõrsil. Seekordne kohtumine, mis on ka 30. vooru telemänguks TV14 ekraanil, algab kell 17.00 Maarjamäel.

Liider FC Flora (72; 28) saab taas mõõtu võtta Ida-Virumaa klubilt, kui kell 14.00 algavaks mänguks sõidetakse külla Kohtla-Järve Lootusele (17; 29). Florale on see viimasest kaheksast Meistriliiga mängust seitsmes Ida-Virumaalt pärit meeskonna vastu. Viimases kuues on võidetud kindlalt. Kuigi hooaja esimeses omavahelises mängus vajas Flora Rauno Alliku 89. minuti tabamust, et Lootus 2:1 alistada, on järgmiste kohtumiste ülekaal olnud mäekõrgune, vastavalt 4:0 ja 5:0.

Teistes kell 14.00 algavates mängudes on vastamisi Narva Trans (55; 29) – FC Kuressaare (20; 28), Viljandi Tulevik (22; 29) – Sillamäe Kalev (48; 28) ja Tartu Tammeka (33; 29) – Paide linnameeskond (18; 29).

Liiderduost kaugele jäänud Trans peab nüüd üritama enda selja taga hoida varus oleva mängu juures nelja punktiga maha jäävat Kaljut. Järgmisena mängivad narvalased Kuressaarega, kelle vastu viimases 15 Meistriliiga mängus vaid võite tunnistatud ning seda väravate vahega 68:6. Tänavused mängud on Trans võitnud 1:0, 3:0 ja 4:1.

Kalju kuklasse hingav Sillamäe Kalev sõidab Viljandisse, et kohtuda sealse Tulevikuga. Ehkki seniste mängude saldo on 8 võidu, 2 viigi ja 1 kaotusega Kalevi kasuks, ei ole Tulevik neile midagi kergelt andnud.

Paide üritab Tartus pikendada Tammeka neljamängulist kaotuste seeriat ja parandada oma püsimajäämisväljavaateid. Kuigi Tammeka on tänavu võitnud Paide vastu kaks ja viigistanud ühe mängu, on ajalooliselt seis 3 võidu 1 viigi ja 3 kaotusega viigis.

Meistriliiga XXX vooru mängud. Laupäev, 18. september:

kell 14.00 Kohtla-Järve Spordikeskuse staadion (Spordi 4, Kohtla-Järve)
KOHTLA-JÄRVE FC LOOTUS – TALLINNA FC FLORA

FC Lootuse peatreener Andrei Škaleta: "Flora on praegu väga tugev. Reimil õnnestus hea orkester kokku panna, kes näitab kõrgeklassilist mängu."

Mängija Irfan Ametov: "Flora tüürib meistritiitli poole, tunnistades ainult võite. Austame vastast, aga ei karda."

FC Flora peatreener Martin Reim: "Järjekordne vastasseis Ida-Virumaa meeskonnaga. Oleme küll kolm korda Kohtla-Järve Lootust võitnud, aga sealne väljak ei ole just kõige parem ja kui me läheme hooletult mängima, siis võib meil raskusi tekkida. Oskusi vastastel on ja meie peame täie jõuga selleks mänguks valmistuma."

Mängija Zakaria Beglarišvili: "Kõik järelejäänud Meistriliiga mängud on väga rasked, kaasaarvatud laupäevane lahing Kohtla-Järvel. Meil on aga väga head võimalused meistriks tulla ja kui kõik mängijad korralikult valmistuvad ning mänguks keskenduvad, suudame saavutada ka hea tulemuse."

Peakohtunik: Mart Martin
Abikohtunikud: Maikel Mikson, Toomas Nõmmiste

kell 14.00 Narva Kreenholmi staadion (26. juuli tn 4, Narva)
NARVA JK TRANS – FC KURESSAARE

JK Transi peatreener Valeri Bondarenko: "Pärast suurt kaotust Florale on vaja teha vigade parandus ja teha hästi oma tööd edasi - mängida jalgpalli."

Mängija Sergei Starovoitov: "Väljakule lähme mõtetega hästi mängida, võita ja kolm punkti koju jätta."

FC Kuressaare peatreener Sergei Zamogilnõi: "Me ei ole veel kunagi Narvast punkte teeninud. Üritame selle seeria lõpetada."

Mängija Sander Viira: "Pikk sõit Narva ei tee kindlasti meie elu lihtsamaks, kuid lõpuks on käes aeg, kus ka sealsest koopast punkte võtta tuleb."

Peakohtunik: Ainar Kuusk
Abikohtunikud: Dmitri Vinogradov, Aron Härsing

kell 14.00 Tartu Tamme staadion (Kungla 1, Tartu)
TARTU JK TAMMEKA – PAIDE LINNAMEESKOND

JK Tammeka peatreener Marko Kristal: "Viimased mängud oleme mänginud nii nagu ei tohi mängida, nüüd oleks viimane aeg hakata saama neid tulemusi, milleks me võimelised oleme.

Mängija Siim Valtna: "No mis seal ikka, võitma peame!"

Paide LM peatreener Meelis Rooba: "Mäng Tammekaga on meile punktide poolest elulise tähtsusega, anname endast kõik, et kolm punkti võtta."

Mängija Andre Mägi: "Enam ei ole eksimuste jaoks ruumi. Läheme seda mängu võitma!"

Peakohtunik: Kristo Tohver
Abikohtunikud: Andrei Karhu, Rein Pajunurm

kell 14.00 Viljandi linnastaadion (Ranna pst 6, Viljandi)
VILJANDI JK TULEVIK – JK SILLAMÄE KALEV

JK Tuleviku peatreener Marko Lelov: “Sillamäega tuleb hambad ristis võidelda vähemalt punkti nimel ja kui natuke joppab, võib ka võita .”

Mängija Aleksander Kulatšenko: “Mina arvan, et tuleb kõva mäng. Peame võitma. Muidugi püüan lüüa värava nagu kogu aeg proovin ja tahan. Aga kõik sõltub meist, peame kontsentreeruma, normaalselt mängima ja resultaat tuleb, ma arvan.”

JK Sillamäe Kalevi peatreener Vladimir Kazachonok: "Eelmises omavahelises mängus kodus lõime küll viis väravat, aga mäng ise oli väga raske. Loodan, et nüüd saame peale tulemuse ka positiivse emotsiooni."

Mängija Aleksandr Kulik: "Viljandi on traditsiooniliselt meie jaoks raske vastane. Siiski mängus nendega peaks tekkima piisavalt võimalusi, et neid väravateks realiseerida."

Peakohtunik: Roomer Tarajev
Abikohtunikud: Hannes Reinvald, Kaupo Õismaa

kell 17.00 Maarjamäe staadion (Kose tee 4, Tallinn)
TALLINNA FC LEVADIA – NÕMME JK KALJU

FC Levadia peatreener Aleksandr Puštov: "Ees ootab järgmine väga oluline kohtumine. Eesmärgiks on näidata korralikku jalgpalli ning panna oma paremus maksma. Loodan väga, et huvitavat mängu tuleb vaatama arvukalt pealtvaatajaid."

Mängija Felipe Nunes: "Üritan taas väravasoone üles leida ja oma meeskonna võidule aidata."

JK Kalju abitreener Getulio Fredo: "Laupäevane kohtumine Levadia ja Kalju vahel tuleb kindlasti huvitav. Levadia vajab võitu, et hoida elus lootust tulla meistriks. Kalju vajab võitu, et liikuda ihaldatud pronksmedalite suunas. Ning see on ka esimeseks korraks kui Felipe Nunes mängib kahe oma endise treeneri vastu. Mäng tõotab tulla emotsiooniderikas.”

Mängija Andres Koogas: "Selleks, et seatud eesmärgini püüelda, tuleb võita kõiki vastaseid. Iga punkt on väärtuslik, aga mida rohkem seda uhkem.”

Peakohtunik: Jaan Roos
Abikohtunikud: Silver Kõiv, Neeme Neemlaid
Neljas kohtunik: Eiko Saar

Tabeliseis:
1. Tallinna FC Flora 28 23 3 2 80:26 72
2. Tallinna FC Levadia 29 21 7 1 81:12 70
3. Narva JK Trans 29 16 7 6 51:29 55
4. Nõmme JK Kalju 28 15 6 7 51:32 51
5. JK Sillamäe Kalev 28 15 3 10 68:43 48
6. Tartu JK Tammeka 29 9 6 14 42:51 33
7. Viljandi JK Tulevik 29 6 4 19 22:49 22
8. FC Kuressaare 28 6 2 20 23:74 20
9. Paide linnameeskond 29 4 6 19 23:67 18
10. Kohtla-Järve FC Lootus 29 5 2 22 19:77 17