Teistest koondislastest paar päeva varem Tallinnasse tulnud Fulhami poolkaitsja teatas täna ajakirjanikele enne meeskonna esimest treeningut, et mängumeest temast see nädal ega ilmselt enne oktoobrikuud ei olegi.

"Seis on ausalt öeldes kehv. Hetkeseisuga tundub, et homme tuleb Inglismaale tagasi lennata. Kui tahta oktoobrikuu mängudeks terveks saada, tuleb ilmselt operatsioon ära teha. Kas see tehakse Inglismaal või kuskil mujal, on juba klubi enda otsustada," rääkis Käit.

"Olen kolm nädalat eriharjutusi teinud, aga olukord on kehvemaks läinud - valu on veel suurem ja halvem."

Koondise peatreener Martin Reim oli täna seda meelt, et ilmselt ta uut mängijat enam koosseisu ei kutsu, vaid jätkab treeninguid 23 mehega. "Natuke veel mõtleme. Vaatame, kuidas tänane trenn läheb. Meil on keskväljale võtta veel Artjom [Dmitrijev], Ilja [Antonov], Marek [Kaljumäe], vajadusel ka Kostja (Konstantin Vassiljev - toim). Ka Karol Metsa saame keskväljal kasutada. Arvan, et meil ei ole neist paremaid mängijaid võtta," sõnas Reim.

Kasutati vale operatsioonitehnikat

Käit arvab, et praeguse vigastuse põhjust peaks otsima Fulhami hooaja ettevalmistusest, mis ühelt poolt oli küll kasulik kogemus - Käit sai mängida Premier League'i tõusnud klubi põhirivistuses -, kuid teisalt väga kurnav.

"Tundub, et pre-season'ist (nii nimetakse hooaja ettevalmistavat faasi - toim) see alguse sai. Tegime päris kõvasti trenni, vahel lausa kolm korda päevas. Ükski mängija ei taha pre-season'it vahele jätte ja nii ka mina. Aga asi läks nii kaugele, et tekkis sportlase song, pidin mõne mängu valuvaigistite toel tegema. Kõigepealt hakkas tunda andma reielähendajalihas, seejärel juba kubemepiirkond..."

Käiti on sportlase song vaevanud ka varem, samuti vahetult enne kohtumist Kreekaga 2016. aasta oktoobris. Novembris läks ta operatsioonile, aga tundub, et ka seal sai midagi vussi keeratud.

"Väidetavalt on kaks operatsioonitehnikat. Mulle tehti üks, aga tundub, et oleks võinud teise teha, mis oleks ilmselt praeguse olukorra ära hoidnud," lausus Käit.

Klubivahetusest asja ei saanud

Vigastus oli osaliselt ka põhjus, miks Käidi suvisest klubivahetusest asja ei saanud. Eestlane otsis aktiivselt uut mängupaika, kuhu Fulham ta välja võiks laenata, kuid peab nüüd vähemalt jaanuarini pallima edas klubi U23 esinduses. "Tegelikult need kaks asja ei olnud seotud. Üleminekuakna lõpu poole, kui vigastus tekkis, oli muidugi raske kuhugi saada, aga otsene põhjus see ei olnud," lausus Käit, kes andis mõista, et mängupaiga ta endale põhimõtteliselt leidis, aga segastel asjaoludel laenule minekut siiski ei toimunud. "Mingil põhjusel ei lastud või ei saanud klubid kokkuleppele. Tundub, et tuleb kahjuks U23-s edasi mängida ning teha seda nii palju ja nii hästi kui võimalik. Ise küll ei tahaks, aga midagi pole teha. Loodan, et äkki jaanuaris midagi juhtub."

Võimalik, et Käidi aeg Fulhamis hakkab üldse otsa saama, sest lepingut on tal meeskonnaga järel vaid järgmise suveni ning pikemat arenguvestlust temaga klubi juhid pidanud ei ole. "Suht segane olukord on. Oleme nagu rääkinud ja nagu ei ole ka. Ei saa aru, mida nad tahavad või ootavad. Neil on tegelikult võimalus otsustada, kas nad tahavad ühe aasta lepingut pikendada või mitte. Ilmselt peavad nad selle juba jaanuaris välja ütlema," lisas Käit.