"Kui me räägime koondise ootustest, siis paljud mängijad on öelnud, et nad on oodanud seda alates sellest päevast, kui loosimistulemused ja mängugraafik avalikustati. See on minu arust õige suhtumine. Kõik teavad, et meid ootab ees väga raske kohtumine. Samal ajal me kõik tahame olla kvalifikatsioonturniiril ja mängida maailma parimate koondiste vastu," rääkis Matikainen.

Soomlane rõhutas, et ei mõtle homset eesmärki püstitades skoorile, vaid hindab enda jaoks tulemust teiste kriteeriumite järgi. "Pole isegi mõtet mõelda, mis võiks olla positiivne skoor. Minu jaoks on hea tulemus see, kui me suudame mängida välja oma taseme ja seda natukene isegi ületada," arutles peatreener.

"Kuidas ma seda mõõdan? Mõõdan seda nii - me teame, kuidas me tahame kaitsta ja kui me peame plaanis korrektuure tegema, siis me peaksime selleks võimelised olema. Oleme rääkinud, mida teha palliga, kui see meie käes on, milliseid alasid me tahame rünnata. Ma vaatan sellist tüüpi asju. Kolmandaks ma tahaks näha, et kui me oleme 90 minutit suure intensiivsuse ja tempoga mänginud, siis me ei vajuks ära, vaid meie esitus oleks ühtlane."

Matikainen rõhutas, et kuigi Hollandi naiskonna tugevused paistavad selgelt kaugemale kui nende vähesed nõrkused, siis ta on videoid analüüsides leidnud aspekte, mida ära kasutades võiksid võõrustajad püüda midagi korda saata.

"Meil oli hea võimalus neid näha kogu MM-i vältel erinevate naiskondade vastu. Nad on suursugune naiskond. Fakt on see, et keegi pole täiuslik. Oleme üritanud leida asju, mida ära kasutada. Neil on teatud viis, kuidas nad tahavad mängida ja kuidas nad tahavad vastast suunata mängima. Need on asjad, mida me tahame vältida. Nad on osavad seadma lõkse keskväljale, nad tahavad võita palli seal. Peame läbi poolkaitse mängides olema väga nutikad."

Kui suur on lootus, et Holland tuleb meid alahindama? "See võimalus on alati olemas, aga sellele ei saa loota. Holland on viimastel tiitlivõistlustel näidanud väga küpset ja praktikalist lähenemist. Kui neil oleks kombeks kedagi alahinnata, ei oleks ma seda näinud. Autsaider loodab seda alati, aga selle peale ei saa kunagi kindel olla," vastas Matikainen.

Eesti - Hollandi kohtumine algab homme Lilleküla staadionil kell 19. Lisaks Hollandile on Eesti vastased A-alagrupis Venemaa, Sloveenia, Türgi ja Kosovo. Venemaaga mängib Eesti juba järgmise nädala teisipäeval Moskvas.

Inglismaal 2021. aastal toimuval finaalturniiril osaleb lisaks võõrustajale veel 15 naiskonda. Alagruppidest pääsevad edasi esikoha saavutanud naiskonnad ja kolm parimat teise koha omanikku. Ülejäänud kuus teise koha omanikku hakkavad kolme vaba koha nimel heitlema play-offides.