„See on küll üllatus, et Kalju on kõik mängud võitnud ja et isegi ühtegi viiki pole,“ tunnistas Reim. „Nad on muidugi võite väärinud, aga enne tänavuse hooaja algust poleks julgenud seda kuidagi prognoosida, küll aga võis neid pidada medalipretendendiks.“

Kogenud jalgpalluri hinnangul on Nõmme Kalju edu üheks põhjuseks vahetult enne hooaja algust meeskonnaga liitunud kaks olulist lüli Joel Lindpere ja Ats Purje, kes oma oskuste ja kvaliteediga suudavad mõjutada mängu kulgu.

„Meeskonnas on saadud koostöö sujuma ja praegu on plaan toiminud. Ühe ringiga on saadud soliidne edu ja kui suudetakse mõõna vältida, siis hakkavad teistel šansid kaduma,“ leidis Reim.

Kuigi tiitlikaitsja Tallinna FC Levadia on Kaljust juba päris pikalt maha jäänud, on neil Reimi sõnul siiski veel kullavõimalus, ent kõik ei ole enam enda kätes.

Kui kogu Premium liiga peale peab U-21 juhendaja Kalju edu positiivseks, siis Paide Linnameeskonna punase laterna rolli halvimaks üllatuseks. „Nad ei ole saanud jagu ka uustulnukatest ja on raskustes tagumise viisiku meeskondade vastu. Ehk alustasid nad liiga enesekindlalt ja alahindasid pisut lähimaid konkurente,“ täpsustas Reim.

„Aga ju jääb siis neil ka kvaliteedist puudu, sest ega Vjatšeslav Zahhovaiko üksi kõike ei jõua. Samas on Paide meeskond võitleja, alla kindlasti ei anta ja küll neil hakkavad ka võidud tulema. Vahed pole küll suured, kuid eks ta Meelis Rooba kukalt sügama paneb.“

Tavapärasest rohkem on Reimi üllatanud see, et medalipretendendid JK Sillamäe Kalev ja Tallinna FC Infonet alustasid oodatust kehvemini, mis teiselt poolt näitab jälle Tartu JK Tammeka, Viljandi JK Tuleviku ja Pärnu Linnameeskonna head minekut.

Mängijatest tõstab Martin Reim esile Ats Purjet Kaljust, Floras on Irakli Logua olnud hooaja algul senisest paremas vormis ja Levadias on Ingemar Teever kastanid seni tulest välja toonud.

U-21 koondise treenerina on Reimile jäänud silma Kaljus palliv Erik Listmann, Floras hästi alustanud Rauno Sappinen ja Levadias mänguaega kogunud Rasmus Peetson.

Reim leiab, et mitmete Eesti koondislaste liitumine meie tugevamate klubidega on liigale kindlasti lisanud kvaliteeti, oskusi ja teadmisi, kuid samas vähendab see pisut noorte tulemise võimalusi, sest kohad on kinni.
„Kuid noored saavad koondislastelt õppida,“ lausus ta. „Loodan, et see annab hooaja lõpus rohkem positiivset kui negatiivset tulemust, aga seda peavad näitama juba ka suvised euromängud.“