"Valmistume samamoodi nagu esimesteks kohtumisteks. Teame vastaste tugevust ja teame, et taas tuleb meie jaoks keeruline mäng. Oleme kolm kaotust saanud ja pole ühtegi väravat löönud - see on meie suurim probleem ja väljakutse," rääkis peatreener Martin Reim matšieelsel pressikonverentsil.

Eesti olukord on tabeliseisu mõttes nigel - homme tuleb võidu peale mängida, sest kaotus tähendaks juba sisuliselt kindlalt seda, et uueks tsükliks langetakse kõige nõrgemale tasemele ehk D-liigasse.

"Peame võtma mäng korraga. Kui suudame selle mängu võita, siis on meie positsioon püsimajäämise eest võitlemiseks juba okei."

Ungari koondise näol seisab Reimi sõnul Eestil ees küllaltki huvitav meeskond. "Oma olemuselt või ülesehituselt on see teistsugune vastane kui Soome või Kreeka. Tegu on ühtlaselt tugeva tiimiga, superstaare neil pole. Tipuründaja Adam Szalai tugevust teame, aga neil on kasutada eri tüüpi ründajaid ja mobiilne keskväli. Nad on kolm mängu väga korralikult mänginud, ent pisiasjades on kinni, miks neil ainult kolm punkti on."

Homsest kohtumisest jääb kollaste kaartide tõttu kindlasti kõrvale Sergei Zenjov, Rauno Sappinen tegi pisut viga põlvele ning tema seis on veel lahtine. Mängukeelu alt on aga vabanenud Karol Mets, mistõttu võib algrivistuses eeldada mitmeid muudatusi, kuna lisaks sellele mõtleb Reim ka tiimi värskendamisele.

"Kindlasti on positsioone ja kohti, kus on kindlamalt paigas, kes kõige kasulikumad homses mängus oleks, aga on positsioone, kus meil on võrdseid vahetusi asenduste ja värskete jalgade näol sisse tuua. Kui palju uusi tuleb, on veel vara öelda, aga kui võimalik on, siis ikka. Need mängud on päris energiatnõudvad, kui pidevat ja regulaarset mänguaega klubis ei saa, siis on tark värskemaid jalgu sisse tuua."

Keskkaitsja Karol Mets pidi kollaste kaartide tõttu reedesest mängust Soomega kõrvale jääma ning sai seetõttu kohtumist laiema pilguga vaadata. "Ma arvan, et kaitses seisime küllaltki hästi. Taktikaline pressing töötas hästi," muljetas Mets. "Taktikaliselt ja blokina kaitses seisime küllaltki hästi. Mõningatel hetkedel jooksime kontrarünnakutesse ainult kahe mehega. Nendes aspektides saame juurde panna."

Kuidas tuli tiim Metsa hinnangul toime neljamehelise kaitseliiniga?

"Meeskond kohanes hästi. Klubis on kõik sellega harjunud mängima ja see annab rünnakufaasis meile käigu juurde. Rohkem mängijaid on ettepoole suunatud. Viie kaitsja puhul on üks mees justkui juba kuskilt ära võetud. Kui tahta rohkem momente luua, siis see on väga hea viis."