Žürii liikme, Eesti Spordimuuseumi direktori, Daimar Lelle sõnul avaldas žüriile tugevat mõju see tõeline sportlase lugu, tahtejõu ning tahtmise lugu, mis peaks kõigis lugejates, mitte ainult jalgpallihuvilistes, tugevaid emotsioone tekitama. Keegi ei peaks kartma ka raamatu mahukust, spetsiifilisi või igavaid jalgpallimängude ülevaateid sealt ei leia. Auhinna vastu võtnud Indrek Schwede tänas autorite poolt auhinna ja tunnustuse eest ning meenutas, et vaatamata erinevatele lähtealustele otsisid nii Mart Poom kui Georg Hackenschmidt võtit, kuidas teha oma elust meistriteos selle asemel, et vaid teistele kaasa elada.

Mart Poomi lugu osutus ülekaalukaks võitjaks ka kuni 31. märtsini toimunud rahvahääletusel, kogudes ligi 45 % kõikidest antud häältest. Vastavalt Hackenschmidti raamatuauhinna statuudile andis rahvahääletuse tulemus ühe võrdse hääle zhürii lõpphääletusel. Lisaks võitjale otsustas žürii ühte 2014. aastal ilmunud spordiraamatut tunnustada ka audiplomiga ning selle pälvis Raul Rebane ladusalt kirja pandud motivatsiooniraamatu „Võimalik!“ eest.

Seekordse parima spordiraamatu kohta on spordiajakirjanik ning raamatufriik Jaan Martinson öelnud: „Kui Eesti läbi aegade parim jalgpallur Mart Poom räägib tippspordi valust – jah, just eelkõige valust, sest tema ei sõitnud Ferrariga keset meediasära ega skoorinud meeskonda suurtele võitudele –, siis tuleb uskuda. Selgeks saab järgmine: kui inimene midagi väga tahab, siis ta saab, paraku tahavad vaid üksikud nii väga, et on valmis ohvriteks.“

Georg Hackenschmidti raamatuauhinda annavad 2012. aastast ühiselt välja Eesti Spordimuuseum ja Eesti Olümpiaakadeemia ning selle saab iga kalendriaasta jooksul ilmunud parim eestikeelne sporditeemaline raamat, mis räägib parimal moel spordist, spordi mõttest, ausast mängust ja liikumise rõõmust. Auhinnaga kaasneb Jass Kaselaane kavandatud auhinnaskulptuur ja 1000-eurone preemia.