Kristal vahetas eile 1/16-finaali mängus Saue JK Laagri vastu teise poolaja alguses Ingemar Teeveri asemel väljakule 16-aastase Magnar Vainumäe, kes on aga registeeritud Levadia III võistkonda ega tohtinuks esindusmeeskonda karikavõistlustel esindada. Karistuseks määras jalgpalliliit Levadiale tehnilise kaotuse ja 100-eurose rahatrahvi. Oleks Vainumäe pingile jäänud, pääsenuks klubi ainult trahviga.

"Olin kaua üleval ja märkasin seda juba eile. Võtan süü enda peale. Mina vastutan mängijate eest, kes mängule lähevad," raputas Kristal endale tuhka pähe.

Kuigi Levadia kindlustab endale eurokoha ka Premium liiga kaudu ning suurt rahalist hoopi karikasarjast eemaldamine klubile ei andnud, siis Kristal kahetseb ikkagi, et ühest tiitlivõimalusest sellisel moel ilma jäädakse.

"Loomulikult suur tagasilöök, et niisuguse vea tõttu välja langeme. Eks ta kurb ole," nentis Kristal.

Levadia pressiesindaja Indrek Petersoo sõnul klubis eraldi ametnikku protokolli kontrollimiseks ja taoliste eksimuste vältimiseks palgal ei ole.

"Oleme küll mõelnud erinevaid variante, aga täiendavat kontrollmehhanismi oleks ennatlik käivitada. See on ikka treenerite vastutusala. Oleme kõik täiskasvanud ja mõtlemisvõimelised. Inimesed peavad oma vigadest õppima," sõnas Petersoo.

Eesti teises liigas mängiv Saue JK Laagri kohtub nüüd järgmises ringis võõrsil FC Floraga.