"[Xherdan] Shaqiri on üks nende võtmemängijaid, kui ta homme platsile astub. Enamasti kasutavad šveitslased kolm liikuvat ründajat ja Shaqiri on suur osa sellest. Aga neil on rünnakul palju võimalusi ja valikuid. Šveits on ründav meeskond, kes toob äärekaitsjad väga kõrgele," tõi rootslastest loots vastaste poolelt välja hetkel Stoke Citys palliva Shaqiri, kes viimastel aastatel ka Müncheni Bayernit ja Inter Milani esindanud on.

"Üldiselt võib öelda, et nad on kvaliteetne tiim, kellele meeldib rünnata. Aga palju oleneb ka konkreetsete mängijate endi omadustest ja oskustest. Seega võime homme nende mänguplaanis teatud muudatusi näha, kui nad koosseisuga roteerivad," jätkas Pehrsson.

Šveitsi koosseisu raske ennustada

Eesti koondise treener lisas veel, et kõikide mängijate tervis on hetkel korras. Täna õhtul tehakse veel taastav treening, misjärel Pehrsson homme lõunal lõpliku koosseisu valib.

Kuna Šveits laupäeval teenitud 7:0 võiduga endale EM-finaalturniiri pileti kindlustas, võivad nad homme tulla mängule pingevabamalt ja pisut ka koosseisus muudatusi teha. Seda tõdes ka eestlaste juhendaja: "Nende koosseisu on keeruline ära arvata, aga oleme erinevateks variatsioonideks valmistunud. Üldiselt on aga nende mängujoonis sarnane," rääkis Pehrsson, lisades, et Eesti prioriteet on homme hästi kaitsta.

Puri ja Kallaste lähevad väravat jahtima

Nii Sander Puri kui Ken Kallaste tõdesid, et homme soovitakse valiktsükkel hea emotsiooniga lõpetada "Kodumäng - selles osas vaja kindlasti rohkem rünnata ja võimalusi luua, kui võõrsil Inglismaa vastu," rääkis Iirimaa kõrgliigas palliv Puri.

Nõmme Kalju mees Ken Kallaste toetas teda: "Hea raske mäng jäi lõppu. Tahaks [valiktsükli] hästi ära lõpetada ja miks mitte väravaga. Et seda saada, peame ründama ja küll meid tekib võimalusi, et ära lüüa."

Viimasel ajal on Kallaste vasakkaitsja positsiooni koondises vahetanud äärepoolkaitsja kohe vastu. Kuidas säärane muutus mängumehele sobinud on? "Natuke uus positsioon on, aga muidu on mõnus - saab korralikult tühjaks joosta. Nagu inglismaa vastu näha oli, siis väga ründefaasi ei jõudnud."