"Lõpliku otsuse valikmängude koosseisu kohta tegime me pärast nädalavahetust. Täpsemalt esmaspäeval, et kõik pallurid saaks ka oma klubimängud peetud," avaldas rootslasest loots koondise valimise protsessi tagamaid.

"Seejärel proovisin eilse jooksul Pareikoga kontakti saada, kuid see ei õnnestunud. Lõpuks saime räägitud täna hommikul ning siis andsin talle otsusest teada," jätkas Pehrsson.

Kuidas Pareiko antud uudisele reageeris? "Muidugi ei olnud ta õnnelik. Lisaks oli Sergeil küsimus antud otsuseni jõudmise protsesside kohta. Seletasin, et jälgisime kõikide mängijate käekäiku klubis ning selle põhjal pidime rasked otsused tegema."

Peatreeneri ja Pareiko vahel oli pikem jutuajamine olnud ka septembris, enne valikmänge Leedu ja Sloveeniaga. "Nädal enne mänge rääkisin Sergeiga ning andsin mõista, et ei ole veel eelseisvateks mängudeks "number ühte" valinud. Pareiko pakkus välja, et tema ja Aksalu teeksid mõlemad kaasa ühes mängus. Ütlesin, et mõtlen selle peale, kuid ühtegi lubadust ma talle ei andnud."

"Koondiselaagris mul Pareikole ühtegi etteheidet polnud. Ta oli alati professionaalne ning soovis end tõestada. Esimeste treeningute põhjal langes aga valik ikkagi [Mihkel] Aksalu kasuks, kes oli ka klubis end hästi näidanud. Edasised trennid näitasid veel, et ka Pavel Londak on Pareikost mööda tõusnud."

"Seega mõtlesimegi, et kogenud Pareikole ei ole enda omaduste juures ehk kolmanda väravavahi roll piisavalt motiveeriv. Ning seetõttu otsustasimegi tulevikku vaadates noorema Marko Meeritsa kaasata," lõpetas Eesti koondise peatreener.